Stor frihetskonvoj i Israel

Coronarepressionen

publicerad 16 februari 2022
- av Sofie Persson
Konvojen på väg till Jerusalem tv. Th protester i Jerusalem.

I Israel genomfördes under måndagen en frihetskonvoj genom landet som organiserats för att protestera mot coronapolitiken. Tiotusentals fordon uppges ha anslutit till protesten och har nu anlänt till Jerusalem.

Med inspiration från Kanada och deras ”Freedom Convoy” fortsätter frihetsaktivister i flera länder att anordna egna lastbilskonvojer för att protestera mot den rådande coronapolitiken som fortfarande är hårdför på många håll i världen.

I Israel körde tusentals fordon under måndagen på motorvägen till Jerusalem med sikte på Knesset, rapporterar The Times of Israel.

Uppemot 30 000 fordon i 40 konvojer från 40 städer i landet uppges ha anslutit.

Utanför Knesset samlades medborgare sedan för att fortsätta protesterna. Tzvi Shori, 30-årig juridikstudent, är en av dessa och menar att regeringen är för kontrollerande mot befolkningen.

Ni håller oss i ett kort koppel och säger i princip ”Nej, nu gör du som vi säger”, konstaterar han enligt France24.

51-åriga Shany Shlomo kom till demonstrationen för att rikta kritik mot covidvaccineringen.

Ingen ska tala om för oss vad vi ska stoppa i vår kropp, sade hon.

Den israeliska regimen har utsatt landets invånare för en mycket hård repression sedan coronakrisens start. Landet var bland de första som implementerade en strikt medicinsk apartheid där man krävde att invånarna ska vara injicerade med tre doser av covidvaccin för att få ta del av det mesta inom samhället. Nu uppges man dock ha börjat backa med repressionsåtgärderna, likt ett flertal andra länder i världen. Däremot är det exempelvis fortfarande krav på att bära mask inomhus och i skolor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.