Nu ska israelerna injiceras med en fjärde spruta

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 22 december 2021
- av Sofie Persson
Israels premiärminister Naftali Bennett.

Israel kan bli första landet att ge en fjärde dos covidvaccin. Landets experter har gått ut med att alla över 60 år samt vårdpersonal bör ta sin fjärde dos, trots att man ännu inte godkänt att den får administreras.

Premiärministern, Naftali Bennett, har påbörjat planen att injicera Israels medborgare med en fjärde dos covidvaccin, rapporterar BBC. Detta kommer efter att landets så kallade ”pandemiexperter” rekommenderat att all vårdpersonal samt personer över 60 år tar en fjärde dos. Dock är beslutet att godkänna en fjärde dos ännu inte klart från hälsomyndigheter, men Bennett hoppas kunna börja injicera människor redan fyra månader efter deras tredje dos.

Det här är underbara nyheter som hjälper oss komma igenom omikronvågen, sade premiärministern.


Annonser:


Israel var bland de första länderna som implementerade en strikt medicinsk apartheid för sina medborgare där det krävs att man har injicerats med tre doser covidvaccin för att få ta del av det mesta inom samhället. Nyligen startades också ”The Testimonies Project”, som är en plattform där människor som drabbats av vaccinskador kan samlas och dela med sig av sina erfarenheter.

Landet har en relativt låg vaccinationsgrad på cirka 63 procent, vilket vissa menar beror på att många invånare är under 14 år. Israel har dock nyligen meddelat att för att få upp siffrorna kommer man att börja vaccinera barn så unga som fem år.

Bennett sade så sent som denna vecka att han vill att alla barn som kan injiceras i landet ska vara vaccinerade inom två veckor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.