Professorn gick emot vaccinkraven – avskedades av universitetet

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 7 januari 2022
- av Sofie Persson
Professor Aaron Kheriaty, det medicinska centret vid University of California Irvine.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Psykiatriprofessorn Aaron Kheriaty, chef för det etiska programmet vid universitetssjukhuset i Kalifornien, har avskedats efter att han gått emot de införda vaccinkraven. Han väljer nu att stämma universitet och menar att man bör göra undantag för naturlig immunitet.

Aaron Kheriatys 15-åriga tjänst vid University of California Irvine Health tog sitt slut i mitten av december förra året. Han fick sparken efter att ha valt att inte covidvaccinera sig, rapporterar Epoch Times.

Alla vid universitet verkade stödja mitt arbete, tills de plötsligt inte gjorde det längre”, skriver Kheriaty på sin blogg.

Professorn yrkade på att eftersom han haft covid-19 högst troligt har en bättre immunitet än de som är vaccinerade, men universitetet var inte intresserade av någon vetenskaplig debatt eller etisk överläggning och stängde istället av honom från arbetsplatsen.

När jag väl ifrågasatte en av deras policys blev jag omedelbart ett ´hot mot samhällets hälsa och trygghet´. Ingen empirisk bevisning om naturlig immunitet eller kritik av vaccinens effektivitet spelade någon roll”, konstaterar han.

När man stängde av professorn från dennes arbetsplats fick han heller inte använda sin semesterersättning och var bannlyst från alla delar av campus. Kheriaty hävdar också att universitetet försökte hindra honom från att driva annan yrkesmässig verksamhet för att få honom att säga upp sig från sin tjänst.

Det var omtumlande och surrealistiskt”, skriver han.

Beslutet som senare fattades att avskeda Kheriaty togs inte av den psykiatriska avdelningen, utan av UC Irvines förbundsdirektörskontor. Epoch Times tog kontakt med universitetet och bad om mer information kring professorns uppsägning, men fick svaret att man inte ”kommenterar personalfrågor”.

Jag kommer att sakna min tid vid universitetet och jag kommer att sakna mina kollegor, utövarna och medicinstudenterna”, skriver Kheriaty.

Kheriaty stämde universitetet och menar att deras vaccinkrav strider mot paragrafen om lika skydd i USA:s konstitution samt att han troligen har en hög immunitet på grund av att han redan insjuknat i covid-19. I stämningsansökan lämnade fakultetsmedlemmar från University of California även in en 187-sidig deklaration som gav stöd för effektiviteten hos den naturliga immuniteten.

Distriktsdomstolen i Kalifornien har avslagit hans motion preliminärt.

Professorn tror att han själv sannolikt har 95 till 99 procents immunitet mot sjukdomen och menar att denna naturliga immunitet är överlägsen alla covidvaccin. Vidare berättar han hur han arbetade varje dag under coronakrisen med att träffa både vanliga patienter men också covid-19-patienter.

Som etisk chefskonsult hade jag oräkneliga samtal med anhöriga till patienter som avlidit av covid-19 och jag gjorde mitt bästa för att trösta och vägleda dem i deras sorg”, skriver han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!