Österrike: Vaccinerade bjuds på bordell – ovaccinerade sätts i karantän

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 15 november 2021
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Det medicinska apartheidsamhället blir allt mer verkligt i Österrike. Snart kommer makthavarna att införa särskilda nedstängningsåtgärder enbart för ovaccinerade – samtidigt som österrikare som går med på att injicera sig med de kontroversiella vaccinen blir bjudna på bordell.

Den politiska och medicinska ledningen i Österrike hävdar att smittspridningen nu återigen ökar mycket snabbt – särskilt i de norra delarna av landet och man skyller detta direkt på de landsmän som av olika skäl valt att inte ta de experimentella vaccinen.

Därför planerar man nu att införa en särskild nationell nedstängning enbart för ovaccinerade. Förbundskanslern Alexander Schallenberg hävdar själv att en sådan politik ”troligen är oundviklig”.

– Två tredjedelar av befolkningen ska inte behöva lida för att andra tvekar, säger han.

I praktiken kommer det österrikiska apartheidsamhället innebära att ovaccinerade inte får lämna sina hem förutom av synnerliga skäl – exempelvis att gå till arbetet eller köpa mat. Om makthavarna bedömer att smittspridningen fortsätter att öka utesluter man inte att exkludera ovaccinerade från ännu fler områden än så.

Kritiker menar att de drakoniska åtgärderna är ett allvarligt hot mot medborgarnas grundläggande friheter och konservativa FPÖ konstaterar att åtgärderna kommer att göra icke vaccinerade österrikare till andra klassens medborgare i sitt eget land.

Repressionen innebär också att ovaccinerade blir bannlysta från exempelvis restauranger, hotell, biografer och teatrar.

Samtidigt har parallella kampanjer lanserats för att få landets befolkning att ta sprutan – bland annat gratis bordellbesök för den som går med på att vaccinera sig.

Det handlar om en bordell i huvudstaden Wien där den som vaccinerar sig ”mutas” med 30 minuters gratis sex med en prostituerad. Kampanjen gäller under en månads tid och riktar sig till både män och kvinnor.

 

Bordellens chef Peter Laskaris berättar att det har varit svårt att få särskilt invandrarmän att vaccinera sig – och då samma grupp även är överrepresenterad bland bordellbesökare hoppas man att kampanjen där verksamheterna vaccinationscentral och bordell kombineras blir en succé och leder till att nya segment av befolkningen låter injicera sig med de kontroversiella covidvaccinen.

Sexarbetarna är under kampanjen klädda i ”sexiga” sjuksköterskeuniformer med korsetter, strumpebandshållare och munskydd som bär Röda korsets emblem.

Enligt tillgänglig officiell statistik har så mycket som 36 procent av Österrikes befolkning ännu valt att avstå covidvaccin.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!