MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Ontario: Premiärministerns dotter motsätter sig vaccinpassen i delstaten

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 24 oktober 2021
- av Sofie Persson
Dottern Krista och fadern Doug har olika åsikter i frågan om vaccinkampanjen och vaccinpassen.

Åsikterna går isär inom familjen Ford. Samtidigt som Ontarios premiärminister, Doug Ford, varit delaktig i att implementera vaccinpass för befolkningen – har hans dotter gått ut i hårda ordalag och menar att passen är början på ett totalitärt styre i landet.

I september blev Ontario i Kanada nästa provins att införa vaccinpass i Kanada. Numera krävs det att invånare och turister injicerats med covidvaccin och redovisar detta med en QR-kod för att bland annat gå på restauranger, barer, nattklubbar, bio och gym, rapporterar CBC News.

Ontarios liberale premiärminister Doug Ford har ställt sig bakom det totalitära systemet och även i övrigt blivit känd som en hårdför regent i delstaten. I april i år inleddes en hård nedstängning av provinsen, där han gav polisen befogenhet att kartlägga och stoppa invånare som befann sig utomhus. Dessa restriktioner fick hård kritik från polisen som satte ner foten genom att helt enkelt vägra utföra hans order. Även forskare riktade kritik mot premiärministern som menade att han ”fått vetenskapen bak och fram”.

Premiärministerns dotter, Krista Ford Haynes, har agerat tvärtemot sin fars åsikter angående vaccinpassen. Efter att man beslutat att införa vaccinpass i delstaten gick 30-åringen ut på Instagram och anklagade de styrande liberalerna och regeringen i landet för att ”slösa bort våra skattepengar” och ”avlägsna vår frihet”.

Som vi alla kunde förvänta oss vann den liberala regeringen i går kväll med en minoritet, och bara slösar bort våra skattepengar, som de älskar att göra, och avlägsnar vår frihet en dag i taget. Så kom bara ihåg att tacka en liberal när vi går in i den nya världsordningen, sade Haynes.

Hon ifrågasätter också varför den kanadensiska regeringen inte släpper sin forskning om covid-19 till allmänheten.

Är det någon som ifrågasätter någonting eller ska ni bara ställa er i kö för att få er boostershot om några månader? raljerar hon.

Haynes har tidigare ifrågasatt kravet på att använda masker och bett människor att inte foga sig.

Vi hade kunnat sätta ner foten kollektivt, men det gjorde vi inte.

Vidare menar hon att det här bara är ”första steget”.

Du tror att det bara kommer att bli biografer, restauranger, gym. Det är det första steget. De kommer att ta allt. De kommer att ta allt och vi har tillåtit det, varnar Haynes.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend