Coronavirusets spridning

Norske överläkaren: “Pandemin är över”

publicerad 7 juni 2021
pandemin
Preben Aavitsland, överläkare vid norska folkhälsomyndigheten.

Coronakrisen i Norge är nästan över, säger överläkaren Preben Aavitsland på norska folkhälsomyndigheten. ”Vi kan börja förbereda oss för en vardag där corona har väldigt lite utrymme i våra liv”, skriver han.

Den så kallade coronapandemin är till största del över i Norge. Det säger överläkaren Preben Aavitsland på norska folkhälsomyndigheten som pekar på att väldigt få patienter är inlagda på sjukhus med covid-19. Det rapporterar norska VG.

Det var den pandemin”, skriver han på Twitter.
 

Han menar att man är inne i ”slutspurten” i Norge, men råder alla att fortsätta med restriktionerna i sina kommuner, men att det däremot är okej att träffa sina vänner ute i exempelvis en park.

Att sitta i en park är inte så dumt i dessa tider, det är värre att gå på nattklubb eller trängas i en sovsal, säger han.

I ett mejl till VG skriver han att pandemin i princip är över i Norge.

Vi kan börja förbereda oss för en vardag där corona har väldigt lite utrymme i våra liv.

En brandchef skulle ha sagt att skogsbranden är släckt och att faran för folk och bebyggelse är över, men det återstår lite eftersläckning här och där och vi håller vakt genom natten.“, tillägger Aavitsland.

 


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!