Norske överläkaren: ”Pandemin är över”

Coronavirusets spridning

publicerad 7 juni 2021
- av Sofie Persson
pandemin
Preben Aavitsland, överläkare vid norska folkhälsomyndigheten.

Coronakrisen i Norge är nästan över, säger överläkaren Preben Aavitsland på norska folkhälsomyndigheten. ”Vi kan börja förbereda oss för en vardag där corona har väldigt lite utrymme i våra liv”, skriver han.

Den så kallade coronapandemin är till största del över i Norge. Det säger överläkaren Preben Aavitsland på norska folkhälsomyndigheten som pekar på att väldigt få patienter är inlagda på sjukhus med covid-19. Det rapporterar norska VG.

Det var den pandemin”, skriver han på Twitter.


Annonser:


 

Han menar att man är inne i ”slutspurten” i Norge, men råder alla att fortsätta med restriktionerna i sina kommuner, men att det däremot är okej att träffa sina vänner ute i exempelvis en park.

Att sitta i en park är inte så dumt i dessa tider, det är värre att gå på nattklubb eller trängas i en sovsal, säger han.

I ett mejl till VG skriver han att pandemin i princip är över i Norge.

Vi kan börja förbereda oss för en vardag där corona har väldigt lite utrymme i våra liv.

En brandchef skulle ha sagt att skogsbranden är släckt och att faran för folk och bebyggelse är över, men det återstår lite eftersläckning här och där och vi håller vakt genom natten.”, tillägger Aavitsland.

 Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.