Ytterligare två döda i Norge efter Astra Zeneca-vaccinering

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 22 mars 2021
- av Sofie Persson

Ytterligare två personer som nyligen tagit Astra Zeneca-vaccinet har dött till följd av blodproppar i Norge.

Norska Legemiddelverket, Norges motsvarighet till Läkemedelsverket, meddelar att de två avlidna personerna båda nyligen hade vaccinerats med Astra Zeneca-vaccinet och var under 55 år.

Det här är två tragiska dödsfall som blev inlagda med en speciell kombination av blodproppar, blödningar och lågt antal blodplättar, säger läkemedelschefen Steinar Madsen till Schibsted-tidningen VG.

Förra veckan rapporterade Nya Dagbladet att en norsk expertgrupp slagit fast kopplingen mellan flera liknande fall och vaccinet. Vaccinet är nu fortsatt pausat i Norge i väntan på att utreda även dessa händelser.

Man vet en hel del om vad som har hänt, men det är flera undersökningar som måste genomföras, säger Madsen.

NyD har tidigare även rapporterat om hur flera länder pausat användningen av Astra Zeneca-vaccinet efter dödsfall hos människor kort efter att dessa blivit injicerade med vaccinet. Förra veckan rapporterade Nya Dagbladet om Sveriges första misstänkta dödsfall i samband med vaccinet som var en kvinna i 60-årsåldern som avled i Lund.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.