Kritiserade coronavaccineringen

Ytterligare två döda i Norge efter Astra Zeneca-vaccinering

Ytterligare två personer som nyligen tagit Astra Zeneca-vaccinet har dött till följd av blodproppar i Norge.

Norska Legemiddelverket, Norges motsvarighet till Läkemedelsverket, meddelar att de två avlidna personerna båda nyligen hade vaccinerats med Astra Zeneca-vaccinet och var under 55 år.
Det här är två tragiska dödsfall som blev inlagda med en speciell kombination av blodproppar, blödningar och lågt antal blodplättar, säger läkemedelschefen Steinar Madsen till Schibsted-tidningen VG.

Förra veckan rapporterade Nya Dagbladet att en norsk expertgrupp slagit fast kopplingen mellan flera liknande fall och vaccinet. Vaccinet är nu fortsatt pausat i Norge i väntan på att utreda även dessa händelser.

Man vet en hel del om vad som har hänt, men det är flera undersökningar som måste genomföras, säger Madsen.

NyD har tidigare även rapporterat om hur flera länder pausat användningen av Astra Zeneca-vaccinet efter dödsfall hos människor kort efter att dessa blivit injicerade med vaccinet. Förra veckan rapporterade Nya Dagbladet om Sveriges första misstänkta dödsfall i samband med vaccinet som var en kvinna i 60-årsåldern som avled i Lund.

Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!