Macron lovar att “göra livet svårt” för ovaccinerade

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 5 januari 2022
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Frankrikes president Emmanuel Macron deklarerar nu öppet att han vill göra livet surt för de fransmän som ännu inte tagit de experimentella covidvaccinen och att han inriktar sig på att ytterligare begränsa deras möjligheter att delta i aktiviteter och det sociala livet.

Under tisdagen deklarerade Frankrikes kontroversielle president att han har för avsikt att stänga ute de fransmän som ännu inte tagit vaccinen från det franska samhället i ännu högre utsträckning än som redan är fallet.

– Angående de ovaccinerade så vill jag verkligen göra det svårt för dem. Vi kommer att fortsätta att göra det till slutet, det här är vår strategi, säger han i en intervju med Le Parisien.

Macron tillägger att detta innebär att han vill begränsa ovaccinerade medborgares tillgång till socialt liv och aktiviteter ”så mycket som möjligt”.

Just nu försöker den franska regeringen att pressa igenom en ny lagstiftning som innebär att det blir obligatoriskt att vaccinera sig om man vill delta i kulturella aktiviteter, använda kollektivtrafik eller besöka caféer med start den 15 januari.

Personer som testat negativt för covid-19 eller nyligen tillfrisknat från sjukdomen kommer också att exkluderas om de inte har tagit vaccinen.

Macrons regering upplevde dock ett kraftigt bakslag när den franska oppositionen gick samman och blockerade lagförslaget under måndagen.

– Jag kommer inte att fängsla dem (ovaccinerade) och jag kommer inte att tvångsvaccinera dem. Vi måste säga till dem: från den 15 januari kan du inte längre gå på restaurang. Du kan inte längre ta en kaffe, du kan inte längre gå på teater och du kan inte längre gå på bio, har presidenten tidigare sagt.

Macrons motståndare menar att presidenten går alldeles för långt och att den typ av retorik han använder är oacceptabel.

– Emmanuel Macron säger att han lärt sig älska fransmännen men det verkar som att han mest tycker om att avsky dem. Vi kan uppmuntra till vaccination utan att förolämpa människor eller pressa dem till radikalisering, kommenterade republikanen Bruno Retailleau.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!