Journalist vill att Assange blir drönad

publicerad 19 augusti 2013

Michael Grunwald, korrespondent på den amerikanska tidskriften Time Magazine, har hamnat i blåsväder efter att ha publicerat en inlägg på Twitter om att han inte kan vänta på att Wikileaksgrundaren Julian Assange ”tas bort av en drönare”.

Time Magazine har tagit avstånd från tweeten, men det är oklart hur de kommer hantera Wikileaks krav; att Time Magazine ger Michael Grunwald sparken.

Förespråkar ’storebrors’ övervakning
Det här är inte första gången som Michael Grunwald givit sitt stöd till USA:s strategi – att döda terrorister med obemannade militära drönare, skriver brittiska Daily Mail.

Michael Grunwald har tidigare skrivit en artikel som förlöjligar frihetsrörelser, med den syrliga rubriken: ”Trampa på mig: Fallet om frihet från terrorattentat, skolskjutningar och exploderande fabriker”. I artikeln skriver han om hur storebror gör samhället tryggare och skyddar oss från faror.

”Jag är mer benägen att stå med de offentliganställda för att hålla oss säkra, även om al-Qaida-partnern de ’isade’ i Jemen är en amerikansk medborgare, även om de stänger ner en hel stad för att jaga en tonåring”, skrev han.

Snowdenjournalist kritisk
The Guardian-journalisten Glenn Greenwald, känd för att ha intervjuat visselblåsaren Edward Snowden, riktade skarp kritik mot Michael Grunwald för hans tweet.

”Såna här saker gör att du inte bara förstår, utan firar, bristerna i den etablerade median”, skrev Greenwald på Twitter enligt Daily Mail.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.