Utrikes

Journalist vill att Assange blir drönad

Michael Grunwald, korrespondent på den amerikanska tidskriften Time Magazine, har hamnat i blåsväder efter att ha publicerat en inlägg på Twitter om att han inte kan vänta på att Wikileaksgrundaren Julian Assange “tas bort av en drönare”.

Time Magazine har tagit avstånd från tweeten, men det är oklart hur de kommer hantera Wikileaks krav; att Time Magazine ger Michael Grunwald sparken.
Förespråkar ‘storebrors’ övervakning
Det här är inte första gången som Michael Grunwald givit sitt stöd till USA:s strategi – att döda terrorister med obemannade militära drönare, skriver brittiska Daily Mail.

Michael Grunwald har tidigare skrivit en artikel som förlöjligar frihetsrörelser, med den syrliga rubriken: “Trampa på mig: Fallet om frihet från terrorattentat, skolskjutningar och exploderande fabriker”. I artikeln skriver han om hur storebror gör samhället tryggare och skyddar oss från faror.

“Jag är mer benägen att stå med de offentliganställda för att hålla oss säkra, även om al-Qaida-partnern de ‘isade’ i Jemen är en amerikansk medborgare, även om de stänger ner en hel stad för att jaga en tonåring”, skrev han.

Snowdenjournalist kritisk
The Guardian-journalisten Glenn Greenwald, känd för att ha intervjuat visselblåsaren Edward Snowden, riktade skarp kritik mot Michael Grunwald för hans tweet.

“Såna här saker gör att du inte bara förstår, utan firar, bristerna i den etablerade median”, skrev Greenwald på Twitter enligt Daily Mail.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!