James O’Keefe avsatt från Project Veritas

publicerad 22 februari 2023
- av Sofie Persson
James O'Keefe vid Student Action Summit i West Palm Beach i Florida, 2019.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Grundaren för Project Veritas, en av världens mest kända journalister James O’Keefe, har blivit avsatt från organisationen av sin styrelse. Varför man valt att göra det är för honom själv oklart i nuläget.

Tidigare i februari blev James O’Keefe, grundare och vd för Project Veritas, satt på betald ledighet av styrelsen under oklara omständigheter. Under måndagen meddelade man att O’Keefe blivit avsatt som vd inom organisationen.

Project Veritas-profilen sade själv att han “berövats” sin auktoritet och blivit avlägsnad från styrelsen. Trots att han själv grundat företaget vet han själv inte ännu exakt varför så är fallet, berättar han i ett uttalande för Infowars.

Jag måste klargöra att jag inte har sagt upp mig från det företag som jag grundade. Jag vet inte varför styrelsen vidtog dessa åtgärder“, skriver O’Keefe.

James O’Keefe har kommit att bli en av världens absolut mest namnkunniga journalister och bland annat blivit känd för omvälvande avslöjanden om techjättarnas censur, omfattande valfusk i USA, propagandistisk nyhetsrapportering i mainstreammedia och korrupta affärsmetoder inom läkemedelsjätten Pfizer.

Avsättandet av O’Keefe bedöms av många göra att organisationen Project Veritas förlorar väsentliga delar av sin trovärdighet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!