Insider avslöjar: CNN lägger all energi på systematisk kamp mot Trump

Desinformationen i medierna

publicerad 16 oktober 2019
- av Markus Andersson
CNN-insidern och den tidigare anställde Cary Poarch.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Med hjälp av dold kamera har den tidigare anställde Cary Poarch gjort hemliga inspelningar från nyhetsjätten CNN och släpper nu materialet till allmänheten. I materialet framkommer bland annat att kanalens vd Jeff Zucker på förhand bestämt att målmedvetet lyfta fram negativa nyheter om Donald Trump för att försöka avsätta den amerikanske presidenten.

Visselblåsaren Cary Poarch som är verksam vid CNN:s högkvarter i Washington D.C visar hur kanalens vd Jeff Zucker beordrat sina anställda att fokusera helhjärtat på Donald Trump och ett eventuellt åtal mot presidenten. Bland annat säger han vid ett möte att Trump till riksrätt är den story som man ska driva aktivt.

Alla de här dragen är drag mot åtal, så tappa inte fokus på vad den största storyn är, säger Zucker vid mötet.

Zucker går också till våldsam attack mot sin konkurrent Fox News och hävdar att vad som nu sker i USA är ett resultat av åratal av falska nyheter och påstådda konspirationsteorier från Fox News som har ”rotat sig” i landet.

Det falska konspirationsnonsens som Fox har spridit i flera år har nu rotat sig i det amerikanska samhället och på de högsta nivåerna av valda republikanska politiker, vilket vi har sett, och ärligt talat så är det här bortom destruktivt för Amerika, förklarar han vidare i den läckta inspelningen.

Enligt visselblåsaren har CNN:s judiske chef Jeff Zucker en personlig vendetta med Donald Trump och använder systematiskt vinklade nyheter för att försöka avsätta den amerikanske presidenten. Foto: Fortune Brainstorm Tech/CC BY-NC-ND 2.0

Flera anställda vittnar om att det är svårt att arbeta med integriteten i behåll på CNN och försöka göra bra journalistik. Detta eftersom Zucker styr verksamheten så detaljerat och vill att allting ska handla om Donald Trump.

Jeff Zucker, CNN:s vd, har en personlig vendetta mot Trump, menar en anställd som Poarch pratar med.

Under ett samtal med nattredaktören berättar denne hur det var begravningsstämning på kontoret natten då Trump vann valet och att människor grät och sörjde. Det avslöjas också att åtminstone tre av kanalens programledare är fientligt eller negativt inställda till den amerikanska presidenten.

CNN:s mediakoordinator Christian Serra erkänner också att republikaner och demokrater behandlas helt olika av kanalen och hur man är allt annat än sakliga och objektiva i sin rapportering.

Jag hatar hur allt handlar om Trump hela tiden nu, alla här klagar på det.

MSNBC är tuffare mot republikaner, och vi är tuffa mot republikaner också, betydligt mer än mot Demokraterna. Våra intervjuer med demokrater är väldigt mjuka i jämförelse med de med republikaner, fortsätter Serra.

Poarch går ut med materialet via Project Veritas, som nyligen blivit kända globalt med publiceringar av visselblåsningar inifrån Google.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!