Google-chef erkänner att företaget försöker manipulera valet och stoppa Trump

publicerad 26 juni 2019
- av Isac Boman

En kvinnlig chef på internetjätten Google fastnade på film när hon på en restaurang erkände att företaget använder sig av algoritmer för att manipulera och påverka nästa presidentval – så att Donald Trump förlorar.

Jen Gennai som är ansvarig för ansvarsfull innovation på Google berättar i filmklippet hur man arbetar aktivt för att förhindra en ny Trump-situation och att Google är en av få aktörer som på allvar kan påverka utgången av valet.

– Vi blev blåsta 2016 och det var inte bara vi. Folket blev blåsta, medierna blev blåsta och blev blåsta så vi började snabbt fundera över hur vi kan göra för att samma sak inte inträffar igen.

Hon säger vidare att man har förändrat algoritmerna för att säkerställa att valutgången inte blir densamma som 2016.

Google-dokument avslöjar “social engineering”. Foto: Project Veritas

Visselblåsare på Google har också visat Project Veritas och journalisten James O’Keefe hur Google medvetet väljer att lyfta fram vänstervridna källor och nyheter och puttar ner källor som vinklas högerut från sökresultaten, något som kraftigt påverkat trafiken negativt för de som blir nedputtade.

Även på Youtube har man förändrat algoritmerna och sökresultaten, numer rekommenderas du exempelvis inte lika ofta andra högerinriktade inslag efter att ha tittat på ett sådant, utan istället blir du rekommenderad vänsterliberala inslag.

Efter att Project Veritas uppmärksammade att Google försöker sabotera det amerikanska presidentvalet så har Jen Gennai erkänt att hon blev tagen på bar gärning. Mer anmärkningsvärt är att Youtube raderade videon med avslöjandet för att förhindra spridning av den. Reportaget finns dock att se via videoplattformen Bitchute nedan.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!