Här berättar Pfizer-chefen om planerna att mutera covid – för att skapa nya vaccin

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 26 januari 2023
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I en smygfilmad inspelning som publicerats av Project Veritas, skryter en utpekad Pfizer-chef om att läkemedelsjätten letar efter ett sätt att ”mutera” covid-19 genom en ”riktad evolution” för att skynda på utvecklingen av framtida vaccin. Han medger också belåtet att massvaccinationsprogrammen varit och kommer att fortsätta vara en ”kassako” för Pfizer.

Personen i inspelningen heter Jordon Trishton Walker och presenteras med titeln Pfizer Director of Research and Development, Strategic Operations – mRNA Scientific Planner, något som på svenska ungefär motsvarar chef för forskning och utveckling, strategiska verksamheter – mRNA-vetenskaplig organisatör.

– En av sakerna som vi (Pfizer) håller på att utforska är varför vi inte bara muterar det (covid-19) själva så att vi kan skapa … utveckla nya vaccin förebyggande, eller hur? Så det måste vi göra. Om vi gör det finns det dock en risk som du kan föreställa dig… Ingen vill ha ett läkemedelsbolag som muterar ett jävla virus.

– Vad jag har hört håller de (Pfizers forskare) på att optimera det (covids mutationsprocess), men de gör det långsamt eftersom alla är mycket försiktiga. Uppenbarligen vill de inte påskynda det för mycket. Jag tror att de också bara försöker göra det som en undersökande sak eftersom du uppenbarligen inte vill gå ut till allmänheten med att du tar fram kommande mutationer.

Trishton Walker vädjar sedan till personen som smygfilmar samtalet att ”inte berätta detta för någon” och beskriver också hur Pfizer kommer att gå tillväga för att mutera covid. Han betonar att detta inte är någonting man kommer att vara transparenta med inför allmänheten.

– Sättet detta (experimentet) skulle fungera på är att vi sätter in viruset i apor och gör så att de sedan successivt fortsätter infektera varandra, och att vi samlar in serieprover från dem.

“Covid en kassako”

Walker drar vidare paralleller mellan Pfizers projekt och vad som förmodas ha inträffat vid laboratoriet i Wuhan, Kina.

– Du måste ha stor kontroll för att säkerställa att det här viruset som du muterar inte skapar någonting som bara sprids överallt. För att vara ärlig är det så jag misstänker att viruset startade i Wuhan. Det är inte rimligt att viruset dök upp från ingenstans. Det är skitsnack.

Han medger vidare att man egentligen inte ska syssla med denna typ av manipulation av virus men konstaterar likväl att Pfizer har potentialen att göra det.

– Det pågår forskning om det. Jag vet inte hur det kommer att fungera. Vi får hoppas att det inte sker några fler utbrott, för då jävlar.

Walker bekräftar också det faktum att covid har varit helt avgörande för Pfizers ekonomiska framgångar.

– En del av vad de vill göra är att försöka lista, du vet, hur alla dessa nya stammar och varianter som bara dyker upp kan finnas. Så det handlar om att försöka fånga dem innan de dyker upp och vi kan utveckla ett vaccin profylaktiskt för nya varianter. Så det är liksom det de gör under kontrollerade former i ett labb, fortsätter han och tillägger att det ibland dyker upp mutationer som man inte är förberedda på.

– Hur som helst kommer det att bli en kassako. Covid kommer att vara en kassako för oss ett tag framöver – självklart.

Korruption och nepotism

Den utpekade Pfizer-chefen pratar även vidare om läkemedelsindustrins täta band till amerikanska myndigheter och hur makthavare i praktiken inte arbetar för det amerikanska folkets intressen.

– I läkemedelsindustrin, alla människor som granskar våra läkemedel – så småningom kommer de flesta av dem att arbeta för läkemedelsföretag. Inom militären kommer anställda inom försvarsmyndigheter så småningom att arbeta för försvarsföretag efteråt.

Han konstaterar vidare att ”svängdörren” till myndigheterna är väldigt bra för läkemedelsindustrin ”men dålig för alla andra i USA” bland annat eftersom anställda på de tillståndsmyndigheter som granskar läkemedlen i stort är mycket väl medvetna om karriärmöjligheterna hos just Pfizer. Därför, menar Walker, är man i många fall milda i sina bedömningar mot ett företag som man ser som en potentiell eller rentav trolig framtida arbetsgivare.

Project Veritas smygfilmade samtal med Walker beskrivs som ”sensationellt” och har fått exceptionellt stor spridning.

Kritiker ifrågasätter i nuläget huruvida det kan beläggas att Walker verkligen har en chefsposition på Pfizer. Project Veritas chefredaktör James O’Keefe hänvisar i saken till interna Pfizer-dokument som uppges bekräfta att Walkers specifika chefsroll är hos läkemedelsjätten. Av dessa framgår att hans avdelning för forskning och utveckling rapporterar till den tidigare Sverige-kopplade forskningschefen Mikael Dolsten som i sin tur rapporterar till vd:n Albert Bourla.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!