Insideruppgifter om valfusk i USA: Postanställda uppmanades bakdatera ogiltiga röster

Presidentvalet i USA

publicerad 6 november 2020

Enligt uppgifter från en postanställd insider på US Postal Service i Michigan ska en chef för postadministrationen ha instruerat posthanterare att separera alla för sent inkomna röstkuvert och sedan bakdatera dessa till valdagen för att på det sättet göra dem ”giltiga”.

Det är via Project Veritas James O’Keefe som de nya uppgifterna framkommit, där den intervjuade anställde via ett videokonferenssamtal den 4 november pekar på flagrant valfusk via postadministrationen.

Vi beordrades att samla in alla röstsedlar vi hittade i brevlådor, insamlingslådor och så vidare, för utgående post. Sammantaget förväntas vi avskilja dem från vanlig post så att man manuellt kan stämpla dem med gårdagens datum (3 november, dagen för presidentvalet, reds. anm.) och sätta dem på Express Mail-systemet så att de kan gå vartsomhelst de behöver gå, säger insidern.


Annonser:


Delstaten Michigan står i centrum för det nu ifrågasatta presidentvalet i USA mellan president Donald Trump och vice president Joe Biden.

Så vitt jag vet borde vi inte räkna röstsedlar som är märkta efter den 3 november här i delstaten Michigan, konstaterar han vidare.

Insidern säger att några av hans kollegor på postkontoret också var upprörda av att de beordrats av sin chef att omdatera icke giltiga röster, men att ingen på postkontoret offentligt velat visa sin ilska. Han namnger sin chef som Jonathan Clarke och när O’Keefe ringer upp denne lägger Clarke omedelbart på luren .

 

Källa: NewsVoiceLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.