Franska senatorer kräver slut på vaccinpass

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 18 februari 2022
- av Jan Sundstedt

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Emmanuel Macrons styre fortsätter att hålla sig fast vid det teknokratiska systemet med vaccinpass i Frankrike. 20 franska senatorer kräver nu i ett öppet brev att detta avskaffas med omedelbar verkan och menar att det inte finns några som helst acceptabla skäl att ha kvar dem.

Senatorerna menar att det är helt oacceptabelt att vänta till mars eller april innan vaccinpassen tas bort och de anser vidare att det inte finns några godtagbara skäl att fortsätta använda passen – enbart politiska motiv.

Efter att ha försatt fransmännen under övervakning så vill regeringen vara de som befriar dem – några veckor innan den första rundan av presidentvalet. Det är en stor bluff”, skriver man bland annat.

I brevet konstaterar senatorerna att vaccinpassen är meningslösa för de syften de uppges fylla och att regeringen, om de på allvar ville stoppa smittspridning, borde ha insett att testning är betydligt mer effektivt än vaccinpass – eftersom inte ens så kallade påfyllnadsdoser med covidvaccin hindrar folk från att smittas eller smitta andra.

Vaccinpasset är till och med kontraproduktivt eftersom det skapar intrycket av att ge skydd och uppmuntrar människor att överge sin sociala distansering… Sunt förnuft har ersatts av en politisk strategi som skadar den franska friheten.

Undertecknarna anser också att den franska regeringen borde ha fokuserat på att stärka landets sjukvård istället för att lägga massiva resurser på massvaccinationsprogram. Man sågar också masktvånget som man menar har fått allvarlig konsekvenser för barn och begränsat deras möjligheter att lära sig språk och interagera med andra.

Det är därför bråttom att ge tillbaka friheten till den franska allmänheten innan landet faller tillbaka i tumult.

Senatorerna menar att man visserligen bör fortsätta vara vaksamma för viruset och tänka på riskgrupper, men att majoriteten av det franska folket inte längre kan acceptera att bli berövade sina friheter samtidigt som de ser hur de franska makthavarna missköter folkhälsan på ”daglig basis”.

Undertecknarna förklarar också att de i egenskap av senatorer är skyldiga det franska folket att föra dess talan under coronarepressionen. Brevet publicerades kort efter att franska beslutsfattare ändrat reglerna kring vaccinpassen så att fransmän nu måste ta sin tredje dos senast fyra månader efter dos nummer två om de ska fortsätta räknas som fullvaccinerade.

Brevet i sin helhet kan läsas här på franska.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!