Danmark kappvänder – vill införa covidpass igen

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 9 november 2021
- av Sofie Persson
Statsministern Mette Frederiksen går hårt åt de danskar som inte låtit injicera sig med covidvaccin.

Danmark vill nu åter införa covidpass och även införa speciella åtgärder för de som inte är vaccinerade, som man skyller sin politik på.
En liten grupp som förstör för de flesta av oss, menar statsministern Mette Frederiksen.

Det svänger snabbt i Danmark. Under måndagen höll Frederiksen en presskonferens gällande covid-19 där hon nu åter menar att utvecklingen är oroväckande och att covid-19 åter ska klassas som en samhällsfarlig sjukdom. Anledningen menar man ska vara att antalet sjukhusinlagda med covid-19 har ökat och även smittspridningen, rapporterar danska TV2.

Så sent som den 1 september valde Danmark att ta bort de flesta restriktioner eftersom man ansåg att den kontroversiella massvaccinkampanjen varit lyckad i landet, något som Nya Dagbladet rapporterade om. Nu väljer man alltså trots den ”lyckade” kampanjen att åter införa covidpass och skyller detta på de ovaccinerade.


Annonser:


Jag kan inte nog poängtera hur orimligt det är att en liten grupp potentiellt förstör för de flesta av oss. Det finns ingen ursäkt för att inte ta vaccinet, säger Frederiksen.

Vidare uppmanar hon alla att ta covidvaccin och antyder att det kommer att vidtagas särskilda åtgärder för dem som inte vill låta injicera sig, men specifikt vad det innebär vill hon inte gå in på i nuläget.

Regeringen vill införa covidpass på bland annat restauranger, festbussar (endast vid alkoholservering), besök på vårdcentraler och sjukhus (förutom närstående), vid besök på fängelser samt även vid biobesök, konserter och simhallar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.