Carl Bildt får nytt toppjobb – blir vaccinlobbyist på WHO

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 25 mars 2021
- av Isac Boman
Carl Bildt på den ultraglobalistiska tankesmedjan World Economic Forum.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den tidigare moderate statsministern och ultraglobalisten Carl Bildts nya uppdrag blir som ”särskilt sändebud” för WHO:s projekt med fokus på att ”påskynda utveckling och tillgängliggörande av vaccin, behandling och diagnostik”.

WHO-projektet Bildt ska arbeta för heter ACTA och har som uttalad målsättning att leverera hela två miljarder vaccindoser under 2021 och ytterligare 245 behandlingsdoser och 500 miljoner coronatester.

Global tillgång till vaccin, diagnostik och behandling mot covid-19 är enormt viktigt för att vi ska få ett slut på pandemin och motverka dess effekter världen över. Jag välkomnar att WHO har utsett Carl Bildt till särskilt sändebud för samarbetet ACT-Accelerator”, säger Per Olsson Fridh, minister för internationellt utvecklingssamarbete (MP) i en skriftlig kommentar till TT.

Carl Bildt är tungt profilerad i ultraglobalistiska maktforum och har bland annat i relation till den så kallade coronapandemin efterlyst en auktoritär global institution som vid ”kriser” ska kunna ingripa över hela jorden.

En ny global institution behöver både ha auktoritet och maktmedel för att kunna ingripa med den kraft som krävs för att hejda utbrott innan de tar fart.”, har han bland annat skrivit.

Han har också bland annat förespråkat att nationella sjukvårdsinstanser på alla nivåer ska ha ”världsomspännande” skyldighet att rapportera in information om exempelvis covid-19.

Profilerad globalist

Carl Bildt var statsminister i Sverige mellan 1991 och 1994 och utrikesminister mellan 2006 och 2014.

Bildt är profilerad i globalistiska maktkretsar och har medverkat på slutna Bilderbergmöten och är därtill medlem i Trilaterala kommissionen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!