BLM-aktivister: Vita måste lida

Våldsbejakande svart makt-rörelsen

publicerad 21 april 2021
- av Isac Boman
BLM-aktivisterna uttryckte starkt hat mot vita människor.

I samband med minnesstunden för George Floyd passade gonzo-journalisten och filmskaparen Ami Horowitz på att intervjua ett flertal våldsbejakande svart makt-aktivister från BLM som bland annat deklarerade att det kan bli nödvändigt med ett raskrig, att vita människor måste känna smarta och skada och att Minneapolis borde brännas ner till grunden.

– Bränn ner hela staden, vad spelar det för roll, frågar sig en svart kvinna och får medhåll av en annan våldsbejakande aktivist som menar att Minneapolis måste brännas ner ”för att visa att vi är här” och som någon slags hämnd för George Floyds dödsfall.

En av kvinnorna menade att polisen som dömdes för att ha orsakat George Floyds död överhuvudtaget inte borde få någon rättegång utan ”dömas som han är”


Annonser:


Flera BLM-anhängare som Horowitz pratade med deklarerade också att om Derek Chauvin inte skulle dömas till ett hårt straff så vill de istället se att ”gaturättvisa” skipas – att han straffas eller till och med dödas utanför rättssystemet.

Noterbart är att de våldsbejakande svarta rasisterna också hävdar att det pågår ett medvetet ”folkmord” på svarta amerikaner och en av kvinnorna hävdade att ”tusentals” obeväpnade svarta män årligen dödas av polisen – när den verkliga siffran var 18 förra året.

– Om det är vad som behövs göras så måste vi göra det, svarar en kvinna på frågan om hon förespråkar ett raskrig och får medhåll av en annan aktivist.

– Jag vill inte säga inte att vi måste börja mörda alla vita människor men… Kanske behöver de känna smärta och skada, säger en kvinna till Horowitz.

En aktivist menar att Derek Chauvin borde ”kastats åt vargarna” för länge sedan och rörelsens supportrar hävdar vidare att en majoritet av USA:s befolkning är rasister och att det vore ”idealiskt” att samla ihop dessa för att skipa ”gaturättvisa”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.