Berlin: Ovaccinerade utestängs från samhällslivet

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 20 november 2021
- av Sofie Persson
Besök till en bar i Berlin från och med måndag endast tillgängligt med vaccinpass.

Berlin inför nu sin mest diskriminerande ”coronanedstängning” hittills. De som inte låtit sig injiceras med covidvaccin ska nu portas från bland annat barer, restauranger och gym.

I måndags beslutade Österrike att stänga ner för dem som inte injicerat sig med covidvaccin, något som Nya Dagbladet rapporterat om. Även Berlin bestämde sig för att gå i liknande fotspår och stänger nu ner nöjeslivet för de ovaccinerade i huvudstaden.

Från och med måndag får man i Berlin endast komma in i exempelvis restauranger, barer, gym och hos frisörer om man är fullt vaccinerad mot covid-19 eller nyligen genomgått en infektion som kan påvisas av ett godkänt test, rapporterar AFP. Åtgärden, som kallas 2G, gäller även utomhusevenemang med fler än 2000 personer, som till exempel sportevent samt teatrar och museum. 2G står för Geimpft och Genesen vilket betyder ”vaccinerad” och ”återställd”.


Annonser:


Anledningen till nedstängningarna är enligt stadens senat ett ökat antal smittofall av sjukdomen, enligt en presskonferens under förra veckan. De ökade fallen skyller man helt och hållet på den ovaccinerade delen av befolkningen.

Flera andra regioner i Tyskland har infört liknande och i vissa fall hårdare restriktioner för ovaccinerade. I landet har cirka 67 procent av befolkningen tagit ett covidvaccin.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.