Assange: Alt-högern är mer antiimperialistisk än vänstern

publicerad 12 september 2017
Julian Assange menar att libertarianer och alt-högern är antiimperialistiska

Wikileaksledaren Julian Assange skriver på Twitter att det numera är den politiska högern som numera går i bräschen för motståndet till krig och imperialism, inte den politiska vänstern.

Det är i svar till den vänsterextrema journalisten Abby Martin, som jobbar för den sydamerikanska statsfinansierade kanalen Telesur och som öppet hyllat AFA, som Assange skriver att allt från libertarianer till alt-högern går i det främsta ledet när det kommer till antiimperialism.

Enligt Assange har vänstern givit upp frågor som antiimperialism och motståndet till krig de senaste åren och lämnat fältet öppet för högern. Detta har lett till att Youtubers som Paul Joseph Watson, Stefan Molyneux och Styxhexenhammer666, som alla är libertarianer och antiimperialistister, kunnat få ett enormt inflytande på en hel generation unga män.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.