Utrikes

Assange: Alt-högern är mer antiimperialistisk än vänstern

Julian Assange menar att libertarianer och alt-högern är antiimperialistiska

Wikileaksledaren Julian Assange skriver på Twitter att det numera är den politiska högern som numera går i bräschen för motståndet till krig och imperialism, inte den politiska vänstern.

Det är i svar till den vänsterextrema journalisten Abby Martin, som jobbar för den sydamerikanska statsfinansierade kanalen Telesur och som öppet hyllat AFA, som Assange skriver att allt från libertarianer till alt-högern går i det främsta ledet när det kommer till antiimperialism.

Enligt Assange har vänstern givit upp frågor som antiimperialism och motståndet till krig de senaste åren och lämnat fältet öppet för högern. Detta har lett till att Youtubers som Paul Joseph Watson, Stefan Molyneux och Styxhexenhammer666, som alla är libertarianer och antiimperialistister, kunnat få ett enormt inflytande på en hel generation unga män.

Liknande artiklar

Ecuador förbjuder Assange från att uttala sig på s... Wikileaksgrundaren Julian Assange kan inte längre använda sig av sociala medier för att nå ut med sitt budskap. Detta ef...
Uppgifter: Julian Assange får medborgarskap i Ecua... Wikileaks medgrundare Julian Assange twittrade kryptiskt ett foto på sig själv där han bär Ecuadors nationella fotbollst...
Finspångs kommun polisanmäler Nordisk alternativhö... Nordisk alternativhögers satiriska film "En liten film om Finspång" har fått Finspångs kommun och polisanmäla Nordisk al...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!