Zlatan Ibrahimovic: “Ska inte tvingas vaccinera sig för att gå till jobbet”

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 24 januari 2022
- av Sofie Persson
Zlatan Ibrahimovic och Novak Djokovic.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Man bör vaccinera sig för att man själv tror på det och inte tvingas ta injektionerna för att kunna gå till jobbet. Det säger Zlatan Ibrahimovic i ett uttalande om Australiens bemötande av tennisstjärnan Novak Djokovic.

Det var under förra veckan som Australiens federala domstol beslutade att utvisa tennisstjärnan Novak Djokovic. Världsettan skulle ha deltagit i tennisturneringen Grand Slam vid Australian Open där han hade fått beviljat ett medicinskt undantag från kravet på covidvaccinering, som annars gäller för alla deltagande idrottare i delstaten. Efter flera turer fram och tillbaka stod det dock klart att tennisstjärnan fick lämna landet utan att försvara sin vinnande titel från 2021 – något som även berövade honom chansen att bli historisk med flest Grand Slam-titlar någonsin.

Nu har Zlatan Ibrahimovic uttalat sig i saken och menar att man inte ska behöva vaccinera sig för att gå till arbetet.

Att vaccinera sig av hälsoskäl är inte samma som att vaccinera sig för en tennisturnering. Man ska inte tvingas vaccinera sig för att kunna gå till jobbet, säger Ibrahimovic till franska Le Journal Du Dimanche.

Ibrahimovic och Djokovic känner varandra väl, berättar fotbollsstjärnan för tidningen. Han menar att han själv vaccinerade sig för att han tror på vaccinet, men att alla måste få ha en egen åsikt och själva välja om man ska ta injektionerna eller inte.

Den som tar ett vaccin gör det för att han tror på det, för att han tror att det är effektivt mot sjukdomen. Men alla får ha sin åsikt. Jag vaccinerade mig för att jag tror att det skyddar mig, inte för att spela fotboll. Det är två olika situationer. 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!