Ronaldo: PCR-testerna är trams

Falska Coronastatistiken

publicerad 2 november 2020
- av Markus Andersson
Cristiano Ronaldo.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att ha testats positivt för coronaviruset tre gånger går fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo ut och kritiserar de kontroversiella PCR-testerna och konstaterar att de inte fungerar.

Trots att Ronaldo som räknas som en av de bästa fotbollsspelarna i världshistorien har isolerat sig själv, följt alla uppsatta coronarestriktioner och med experters hjälp tagit hand om sin hälsa på bästa sätt så fortsätter hans testresultat att komma tillbaka positiva, vilket också gör att han inte kan spela fotboll med sin klubb.

Känner mig bra och hälsosamdeklarerade Ronaldo i ett inlägg på Instagram tillsammans med ett fotografi där fotbollsspelaren ser glad och välmående ut. I en kommentar på samma inlägg konstaterar han upprört att ”PCR är trams” eftersom provresultatet gång på gång visar positivt trots att han inte är sjuk.

PCR-testerna som används i stora delar av världen för att kontrollera om någon har coronaviruset är mycket kontroversiella och många experter menar att de inte alls fungerar för att upptäcka om någon är smittad av ett specifikt virus.

PCR är skapat för ett identifiera substanser kvalitativt men är av sin natur inte skapad för att uppskatta antal. Ändå finns det en vanlig missuppfattning att testerna för virusbelastning faktiskt räknar antalet virus i kroppen. De här testerna kan inte upptäcka fria smittsamma virus överhuvudtaget: de kan bara upptäcka protein som förmodas, och i vissa fall felaktigt, vara unika för HIV. Testerna kan detektera genetiska sekvenser hos viruset, men inte själva viruset”, menar exempelvis den amerikanske journalisten John Lauritsen.

Cristiano Ronaldo har blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare vid fem tillfällen och spelar för närvarande i den italienska klubben Juventus. Han är också den förste europeiske fotbollsspelare att nå 100 landslagsmål.

I skrivande stund går hans kommentar “PCR är trams” inte att hitta, det är oklart om han själv har raderat den och om det i så fall skett på eget bevåg eller efter påtryckningar.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!