Miljö

Nattågen sparar in miljontals ton koldioxid

Jordens vänner, Naturskyddsföreningen och Tågupproret i Norrland uppmanar till att behålla båda nattågen och marknadsföra dem i Europa inför besluten om ny upphandling av tågtrafiken.

Nattågen är en fantastisk resurs med möjligheter att nå alla delar av vårt land inom ett dygn utan att ta flyget, lyfter organisationerna fram. Det är möjligt att nå ett femtiotal destinationer utvilad i stället för att stiga upp i svinottan och flyga för att sedan behöva byta till tåg eller buss väl på destinationen.
Det finns ett stort intresse för internationella resenärer att åka nattåg till övre Norrland. Antalet utländska besökare, som reste med tåg i Sverige, ökade med 100 000 förra året samtidigt som deras resor med flyg minskade.

Nattågen sparar in minst 3,5 miljoner ton koldioxid.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!