Stort stöd till Vilks omkomna livvakter

Lars Vilks 1946–2021

publicerad 16 oktober 2021
- av Sofie Persson
Olyckan tog Andreas och Davids liv tillsammans med Lars Vilks.

I samband med Lars Vilks död omkom också livvakterna Andreas och David. På Facebook har deras kollegor nu startat en insamling till deras anhöriga.

För knappt två veckor sedan omkom konstnären Lars Vilks tillsammans med två livvakter när deras fordon kolliderade med en lastbil i Markaryd. Nu har en insamling till de två livvakternas anhöriga startats av deras kollegor vid personskyddet.

Den 3 oktober förlorade vi än en gång två kollegor ur vår blå familj. Två kollegor ute på uppdrag med en skyddsperson i bilen på väg hem från en resa likt så många andra resor som gjorts tillsammans med skyddspersonen. Livet som livvakt …
Varken våra kollegor eller skyddspersonen kom hem till sina familjer denna dag,” skriver Blåljus i samverkan på Facebook.

Kollegorna beskriver dem som professionella och jordnära personer. Båda lämnar barn och familj efter sig.

Våra två kollegor Andreas och David, två extremt professionella och hängivna kollegor som aldrig lämnade något åt slumpen. Så noggranna och duktiga“, skriver de.

I en kommentar till inlägget om insamlingen skriver en administratör till gruppen att över en miljon kronor samlats in på torsdagen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!