”Mediaprofessorn” svänger – välkomnar coronapassen: ”Skit i vaccinkritiker”

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 23 november 2021
- av Sofie Persson
Agnes Wold skyller covidpassen på vaccinkritiker.

Den av mainstreammedia flitigt anlitade professorn Agnes Wold har tidigare uttryckt sig kritiskt mot covidpass. Nu svänger hon helt och erkänner att hennes tidigare skepsis inte varit på grund av att passen strider mot grundlagen och mänskliga rättigheter, utan att hon inte velat att kritiker skulle få ytterligare argument för att påtala en totalitär utveckling i Sverige.
– Men de har alltid offerkoftan på. De gnällde ju även när vi inte hade några coronapass så det är lika bra att skita i dem, säger Wold.

Nyligen deklarerade regeringen att medicinsk apartheid ska bli verklighet i Sverige. Covidpass införs vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar där fler än 100 personer medverkar, något som Nya Dagbladet rapporterade om.

Den av mainstreammedia flitigt tillfrågade professorn Agnes Wold har tidigare förhållit sig kritisk till vaccinpass men ställer sig nu bakom regeringens beslut att införa passen. Hon avslöjar att hennes skepsis till att införa medicinsk apartheid inte varit på grund av att det strider mot mänskliga rättigheter eller demokrati i allmänhet, utan för att hon varit rädd att kritiker skulle kunna använda det som ett argument för att regeringen förtrycker sin befolkning.


Annonser:


Jag bedömde att det fanns en risk att man spelade antivaxxarna i händerna. Att de skulle använda det som ett argument i narrativet om att staten förtrycker sin befolkning. Men de har alltid offerkoftan på. De gnällde ju även när vi inte hade några coronapass så det är lika bra att skita i dem, säger Wold till Bonniertidningen Expressen.

Vidare kastar hon en känga mot den ovaccinerade delen av befolkningen och menar att det är deras fel att man nu inför de kontroversiella covidpassen i Sverige.

Utan deras propaganda hade vi kunnat ha en tillräcklig vaccinationsgrad för att slippa coronapass och restriktioner. Nu har vi inte det, och det är beklagligt. Det är de ovaccinerade som står för den största delen av smittspridningen, och blir de själva smittade så riskerar de att bli allvarligt sjuka eller till och med dö, hävdar Wold.

Wold har tidigare även skrivit på Twitter att man ”ABSOLUT inte ska ge sina barn något som helst vaccin mot covid-19”.

”Barn blir generellt inte allvarligt sjuka i covid-19 och ska givetvis inte vaccineras”, fortsatte Wold då.

Hon har även uttryckt att hon varit ”100 procent säker på att Folkhälsomyndigheterna inte kommer att säga att vi ska vaccinera barn”. I en intervju med Nyhetsmorgon i TV4 den 16 oktober berättar hon samtidigt att hon nu inte längre vill uttala sig i frågan om covidvaccin till barn.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.