Hälsa

WHO:s vaccinationer bakom polioutbrott i IS-huvudstad

Ett nytt utbrott av polio har inträffat i den syriska staden Raqqa, som är terrorgruppen Islamiska statens de facto huvudstad. Nu ska Världshälsoorganisationen (WHO) vaccinera fler barn i staden, trots att det var WHO:s egna vaccinationer som orsakade utbrottet.

Världshälsoorganisationens poliovaccinationer med det billiga drickbara poliovaccinet har varit kontroversiella. Det drickbara poliovaccinet har vid flera tillfällen spridit vidare polioviruset från barn till barn.

I Raqqa, som är terrorgruppen Islamiska statens starkaste fäste och de facto huvudstad, har drickvaccinerna nu orsakat ett nytt polioutbrott. Minst 17 barn har drabbats av polio på grund av Världshälsoorganisationens vaccinationer, rapporterar STAT.

Världshälsoorganisationen menar att polioviruset endast är tillräckligt effektivt om alla barn i ett område är vaccinerade, rapporterar The Independent.

Världshälsoorganisationen planerar att vaccinera ytterligare 230 000 barn i Syrien, och eventuellt styra upp logistiken tillsammans med Islamiska staten och andra terrorgrupper.

Liknande artiklar

Ny video försvagar påstående om kemattack i Duma... I en ny exklusiv video ifrån Syrien intervjuas barn och anhöriga som var på plats vid den påstådda kemvapenattacken i Du...
FN-personal beskjuten i Duma Säkerhetspersonal från FN besköts under tisdagen när de besökte Duma i Syrien. Detta betyder att kemvapenexperterna från...
“Syriska barn blev inte kemvapenförgiftade&#... De barn som filmats med andningssvårigheter i syriska Duma för snart två veckor sedan utsattes inte för något kemvapenat...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!