Svensk dirigent säger upp sig efter krav på vaccinpass

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 9 september 2021
- av Sofie Persson
Ragnar Bohlin.

Dirigenten Ragnar Bohlin säger upp sig från sin anställning som chefdirigent i USA med anledning av att de nu kräver vaccinpass i staden han arbetat i.

Den svenske dirigenten Ragnar Bohlin har de senaste 14 åren arbetat som chefdirigent vid San Francisco Symphony Chorus i USA. I ett inlägg på Facebook berättar han nu att han lämnar sin tjänst på grund av vaccinkrav.

Med en växande alarmerande känsla har jag sett hur riktningen har vänt vad gäller vaccinpass, och när nu San Francisco har infört vaccinkrav, som till och med ignorerar naturlig immunitet hos de som haft smittan, så har jag bestämt mig”.


Annonser:


Han menar att medicinsk integritet, bestämmande över sin egen kropp samt informerat samtyckte, är grundläggande mänskliga rättigheter och att injektionerna med covidvaccin fortfarande är experimentella.

Att tvinga experimentella mediciner på människor går direkt emot Nürnbergkoden och Helsingforsdeklarationen, oavsett vad det amerikanska justitiedepartementet har deklarerat”.

Beslutet, skriver han, grundar sig dels på en större och växande grupp visselblåsare inom vetenskapen som har farhågor inför de långsiktiga biverkningarna från covidvaccinet, dels på antalet rapporter om skada och död efter injektionerna, som i Europa och USA nu visat sig vara fler än under de senaste 20 åren sammantaget.

Vad media än säger till oss är vetenskapen INTE avgjord i denna fråga och jag uppmanar folk att söka upp och lyssna på det stora antalet visselblåsare (jag känner personligen flera här i Sverige) för att göra ett välgrundat val”.

I San Francisco krävs vaccinpass för alla restauranger, barer, teatrar, gym, och så vidare. Detta krävs för samtliga kunder såväl som arbetare.


Ragnar Bohlin är en svensk dirigent från Uppsala. Han har dirigerat verk som Händels Messias, Orffs Carmina Burana, Poulencs Figure Humaine samt Bachs h-mollmässa och Juloratorium. 2006 vann han Norrbymedaljen och 2009 en Grammy för "Best Choral Performance" och "Best Classical Album".Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.