Hälsa

Städer stoppar 5G i bostadsområden av hälsoskäl

Efter att skepsisen mot 5G-utbyggnaden sprider sig allt mer i USA har flera städer tagit beslut om att inte tillåta 5G-basstationer i bostadsområden.

En amerikansk stad som nyligen tagit beslut om att begränsa 5G är Mill Valley i Kalifornien med 14 000 invånare. Efter en möte där 20 talare uttryckte sina synpunkter under fyra timmar och 145 yttranden, som motsatte sig 5G-utbyggnaden på grund av oro för hälsorisker, lämnats in, har staden beslutat att förbjuda trådlösa 5G-basstationer med hänsyn till hälso- och säkerhetsriskerna.
Mill Valley är en mindre välbärgad stad som ligger strax norr om San Francisco och inte långt från Silicon Valley. Beslutet förbjuder de trådlösa basstationerna i bostadsområden och innebär även att årliga mätningar av strålningen ska genomföras, skriver lokaltidningen Marin Independent Journal.

Tidigare har städerna San Anselmo och Ross i Kalifornien tagit liknade beslut för att begränsa 5G-utbyggnaden på grund av oro för hälsorisker.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • 5G
  • mobilmaster