Mer omega 3 i ekologisk mjölk

publicerad 26 januari 2014

Ekologisk mjölk innehåller 62 procent mer nyttiga fettsyror av typen omega-3 än den från konventionellt hållna kor. Det visar en amerikansk studie som publicerades i den vetenskapliga tidskriften PLOS One, i början av december.

Skillnaden är att ekologiska kor äter mer gräs och ärtväxter istället för foder på spannmål, eller biprodukter från livsmedels- eller biobränsleindustrin.

En studie från den amerikanska mejeribranschen visade nyligen att endast 22 procent av korna har tillgång till bete där. Forskarna påpekar att människor i dag generellt får i sig för höga halter av fettsyran omega 6 och för lite omega 3.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet.




Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.