Hälsa

Demonstration i Stockholm mot utbyggnaden av 5G

Lördagen den 14 april kommer en manifestation att äga rum i centrala Stockholm för att “värna folkhälsan och skydda i synnerhet barnen mot skadlig mikrovågsstrålning”. Demonstrationen föranleds av den nu pågående 5G-utbyggnaden som genomförs utan att någon forskning visar att tekniken inte medför allvarliga konsekvenser för folkhälsan, vilket 200 vetenskapsmän varnat för.

Bakom manifestationen står Elöverkänsligas Riksförbund, Föreningen Vågbrytaren, Tandvårdsskadeförbundet och Strålskyddsstiftelsen.
Under förra året meddelade Post- och telestyrelsen (PTS) att man avsåg att tillåta “storskaliga” experiment med 5G-tekniken. Enligt en ny vetenskaplig undersökning kommer 5G att öka exponeringen till hälsofarliga nivåer, och ge betydligt högre strålning jämfört med hittillsvarande tekniker. Forskarna bakom studien anser att utbyggnaden därför bör stoppas, skriver Strålskyddsstiftelsen i ett pressmeddelande.

Demonstrationen kommer att äga rum klockan 13.15 lördagen den 14 april på Sergels torg i Stockholm.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!