Ekonomi

Ekonomer: Sveriges bostadsmarknad världens mest riskabla

Sveriges bostadsmarknad är den mest riskabla i hela världen, enligt ekonomer vid Oxford University.

Rapporter om den svenska bostadsbubblan fortsätter att komma in. Nu slår ekonomer vid Oxford University fast att den bostadsmarknad mest störst risk för ett prisfall är den svenska, rapporterar Bloomberg.

Karakteristiskt för Sverige, och länder som Australien, Hongkong och Kanada, är en längre tids bostadsbubbla och höga skulder som en betydande del av skuldräntan, uppger Adam Slater, ledande ekonom vid Oxford University. Det är dessa länder som har de mest riskabla bostadsmarknaderna i världen, och där Sverige tar en mindre smickrande förstaplats.

NyD har sedan tidigare rapporterat om hur Goldman Sachs, EU-kommissionen och Anders Borg varnat för att den svenska bostadsbubblan kan komma att spricka. Sverige har även EU:s näst högsta boprisökning.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!