Ekonomer: Sveriges bostadsmarknad världens mest riskabla

publicerad 13 september 2018

Sveriges bostadsmarknad är den mest riskabla i hela världen, enligt ekonomer vid Oxford University.

Rapporter om den svenska bostadsbubblan fortsätter att komma in. Nu slår ekonomer vid Oxford University fast att den bostadsmarknad mest störst risk för ett prisfall är den svenska, rapporterar Bloomberg.

Karakteristiskt för Sverige, och länder som Australien, Hongkong och Kanada, är en längre tids bostadsbubbla och höga skulder som en betydande del av skuldräntan, uppger Adam Slater, ledande ekonom vid Oxford University. Det är dessa länder som har de mest riskabla bostadsmarknaderna i världen, och där Sverige tar en mindre smickrande förstaplats.

NyD har sedan tidigare rapporterat om hur Goldman Sachs, EU-kommissionen och Anders Borg varnat för att den svenska bostadsbubblan kan komma att spricka. Sverige har även EU:s näst högsta boprisökning.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.