Anders Borg: Finanskris redan nästa mandatperiod

publicerad 3 september 2018
Anders Borg, finansminister åren 2006-2014.

Den förre finansministern Anders Borg varnar för att Sverige kommer att drabbas av en finanskris som är värre än den för tio år sedan. Denna finanskris tror Borg kommer redan inom ett par år.

Enligt Anders Borg, finansminister åren 2006-2014, spår att en ny finanskris kommer under nästa mandatperiod, vilket är innan eller under 2022. Borg menar att den svenska bostadsmarknaden är det som kommer att ställa till med ordentliga problem för Sverige. Bland annat för att den svenska byggsektorn har fördubblats som andel av BNP på fem år.

– Det är där kraschen ligger. Norden utgör ett högriskområde för Europa. Det är ett av de områden där IMF målar rött på kartan, säger Borg i en intervju med TT.

Borg menar att den kommande kraschen kommer att vara ”mycket, mycket svårare att hantera i dagsläget” än den finanskris som bland annat spred sig till Sverige från USA för tio år sedan.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.