PCR-testets skapare Kary Mullis om Fauci: “Han vet ingenting”

publicerad 1 februari 2021
Kary Mullis på TED-talks 2009.

PCR-teknikens skapare Kary Mullis avled före coronakrisen tog sin början, men har samtidigt uppmärksammats för att personligen ha understrukit att tekniken inte är avsedd eller lämplig för diagnosticering av sjukdomstillstånd. Mullis hann även ge uttryck för en mycket negativ syn på den amerikanske smittskyddschefen Anthony Fauci som varit i rampljuset under coronakrisen – något som tydligt framgår av hans kommentarer i dokumentären AIDS, Inc. från 2007.

Kary Mullis (1944 – 2019) var en amerikansk biokemist som tillsammans med Michael Smith år 1993 tilldelades Nobelpriset i kemi “för insatser för metodutvecklingen inom DNA-baserad kemi” och mer specifikt för hans uppfinning av PCR-metoden (Polymerase Chain Reaction), som kommit att bli standardmetoden för att testa och diagnosticera förekomsten av covid-19.

Senast idag uppmärksammade Nya Dagbladet Faucis senaste utspel om det positiva i att bära dubbla ansiktsmasker. Den amerikanske smittskyddschefen är även högt politiskt profilerad och deltog så sent som förra veckan i World Economic Forums “The Davos Agenda” – en konferens arrangerad av ultraglobalisten Klaus Schwab för att diskutera kring “The Great Reset” – den stora omställningen.
Mullis hade dock inga höga tankar om Fauci, något han gav uttryck för i Gary Nulls dokumentär AIDS, Inc.

– Personer som Fauci går upp och talar om saker han inte har en aning om. Han vet inte någonting om någonting och det skulle jag kunna säga till honom personligen. Ingenting, raljerar Mullus och tillägger att Fauci är absolut olämplig för sitt uppdrag.

Han tror att du kan ta ett blodprov och sticka in det i ett elektron-mikroskop och om det är ett virus där så får man reda på det. Han förstår inte elektron-mikroskopi och han förstår inte medicin. Han borde inte vara i den position han är.

Mullis sågar även hans moral och beskriver honom som en person som inte har något problem med att ljuga framför en kamera.

De flesta uppe på toppen är bara administrativa personer som inte vet vad som försiggår på botten. Ni förstår, de människorna har en agenda, som inte är den vi vill att de ska ha, vilket är att vi betalar för dem för att ta hand om vår hälsa. De har en personlig agenda. De gör sina egna regler. De kan ändra reglerna när de vill och människor som Fauci har inget emot att vara med i TV och ljuga in i kameran.

 

I dokumentären pekar Mullis på en svår problematik i att falska experter som Fauci förväxlas med verkliga forskare.

– Du kan inte förvänta dig att fårskocken ska respektera de bästa och smartaste. De vet inte skillnaden. Jag menar, jag gillar människor, men större delen av dem har inte kunskapen att döma vem som är en bra forskare och inte. Det är det största problemet med vetenskap i det här århundrade, menar Mullis.

Mullis berättar även att han själv försökte arrangera ett offentligt samtal med Fauci på University of South Carolina, men att han inte var villig att göra det.

– Fauci vet ingenting. Om Fauci vill vara med i TV med någon som vet lite mer och debattera mot honom skulle han lätt kunna göra det eftersom han blivit tillfrågad.

– Rektorn på University of South Carolina frågade Fauci om han kunde komma och debattera med mig på scen framför studenterna eftersom jag ville att någon från den andra sidan skulle komma och balansera min poäng för att jag kände ungefär såhär: De här studenterna kan lyssna på mig men jag behöver ha någon där för att berätta om den andra sidan också. Men han ville inte göra det.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!