Våldsbejakande svart makt-rörelse nomineras till Nobels fredspris

publicerad 2 februari 2021
BLM-anhängare med svart makt-näven.

Den norske vänsterpolitikern Petter Eide från Socialistisk Venstreparti har nominerat den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM till Nobels fredspris. Eide hävdar att det är den ”starkaste globala kraften för att bekämpa rasliga orättvisor” och därför förtjänar priset.

Att ge fredspriset till Black Lives Matter som den starkaste globala kraften mot rasliga orättvisor kommer att skicka ett starkt budskap att fred grundar sig på jämlikhet, solidaritet och mänskliga rättigheter och att alla länder måste respektera dessa principer”, hävdar Eide i sin motivering.

Den våldsbejakande rasideologiska rörelsen BLM grundades 2013 efter att den svarte ynglingen Trayvon Martin skjutits ihjäl under ett bråk med bostadsområdesvakten George Zimmerman, som sedermera dock friades helt efter att rätten konstaterat att han agerat i självförsvar och att det i själva verket var Martin som gick till våldsamt angrepp.
Trots dess våldsamma upplopp och aggressiva betoning på ras har den absoluta lejonparten av mainstreammedia och konventionella politiker beskrivit BLM som en rörelse som kämpar mot orättvisor och förtryck och som vill uppnå jämlikhet och få stopp på påstått omotiverat våld som begås av vita poliser och andra europeiskättade personer på grund av att dessa, som man menar, genomsyras av hat mot svarta människor och andra raser.

Nya Dagbladet har tidigare kunnat rapportera om hur förgrundsgestalter för rörelsen paradoxalt nog själva ofta uttrycker ett mycket starkt rasbetonat hat mot vita, där vissa BLM-företrädare till och med förespråkat att förslava dessa. Därtill har flera av dess anhängare oprovocerat mördat vita på rasliga grunder.

Svarta människor skulle med deras dominanta gener helt enkelt kunna utrota de vita om vi bara hade makten att göra det”, förkunnade exempelvis den kanadensiska BLM-grundaren Yusra Khagali som också beskrivit vita som ”undermänniskor” och ”en genetisk defekt” som inte ens har rätt att betrakta sig som människor.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!