Pandemiöverdrifterna

USA: Vaccinerade uppmanas bära mask

publicerad 1 augusti 2021
USA:s president Joe Biden.

Tidigare har endast ovaccinerade rekommenderats att använda munskydd i USA. Nu uppmanas även vaccinerade invånare bära munskydd inomhus och i skolan. Anledningen påstås vara spridningen av deltavarianten av coronaviruset.

Under tisdagen gick USA:s folkhälsomyndighet ut med att man rekommenderar att även vaccinerade invånare ska bära munskydd inomhus i de delar av landet där smittspridningen fortfarande är hög, rapporterar Reuters.

Anledningen till detta sägs vara den ökade spridningen av deltavarianten av coronaviruset. President Joe Biden har sagt att man behöver minska spridningen och då är det fler vaccinationer samt munskyddsbärande som gäller för USA:s invånare. Däremot är inte råden lagbindande, utan endast frivilliga rekommendationer.
Biden menar att han vill undvika en ytterligare nedstängning av samhället och att befolkningen därför måste följa rekommendationerna.

Vi kommer inte att gå tillbaka till det, säger presidenten.

Myndigheten menar också att alla lärare, elever och skolpersonal bör bära munskydd inomhus, oavsett om de är vaccinerade eller inte. Enligt USA:s folkhälsomyndighet är smittspridningen stor i 63,4 procent av USA och alla i de regioner man betraktar som mest problematiska bör följa råden.

Randi Weingarten, ordförande för American Federation of Teachers i USA, hyllar de nya råden och anser att det är ”nödvändigt tills barn under 12 får vaccinera sig”.

Flera republikaner går dock emot rekommendationen, bland annat Arizonas guvernör Doug Docey som går ut med att man inte kommer att kräva det av invånarna.

Vi har gjort en lag mot det, och det kommer inte förändras, säger Docey.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!