Upplopp och plundring i Bryssel – över 200 gripna efter BLM-demonstration

publicerad 9 juni 2020
Vänsterextrem demonstrant i Bryssel visar en svart makt-näve som omgriper Maos lilla röda, omgiven av HBTQ-symbolik.

Över 200 personer greps under söndagen när Black Lives Matter-demonstrationen i Bryssel som på så många andra ställen övergick till plundring och upplopp.

Butiker i det lyxiga området Louise blev plundrade och vandaliserade när grupper av upprorsmakare bröt sig loss från massan av cirka 10 000 demonstranter vid Place Poelaert.

Plundrare tog sig också in i det närliggande Matongé-distriktet, där de slogs med polisen och satte eld på soptunnor. Även modekedjor och andra butiker längs Chaussé d’Ixelles drabbades av plundringarna.
Bryssels borgmästare, Philippe Close försäkrar att man kommer att granska videofilmer från upploppen och åtala misstänkta gärningsmän. Close tillägger även att butiker som blivit plundrade och vandaliserade skulle bli kompenserade.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!