Uppgifter: Wuhan-laboratoriet spred coronaviruset avsiktligt

Coronavirusets spridning

publicerad 6 juli 2023
- av Isac Boman
Uppgifterna från Jennifer Zengs källa hänvisas till forskaren Shan Chao vid Wuhans virologiska institut.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Andrahandsuppgifter till den kinesiska journalisten Jennifer Zeng, från vad som uppges vara en forskare vid det virologiska institutet i Wuhan, anger att en ny virusstam som konstruerats vid laboratoriet ska ha släppts avsiktligt.

Spridningen ska ha skett av inspektörer från laboratoriet i samband med det internationella evenemanget Wuhan Military Games som arrangerades i oktober 2019, kort före de första officiella rapporterna om spridningen av ett nytt coronavirus i december 2019.

Evenemanget sammanföll med Event 201 – en uppmärksammad simulering av en coronaviruspandemi som arrangerades av den globalistiska tankesmedjan World Economic Forum.

Källan, Chao Shao, uppger i intervjun att en forskarkollega vid laboratoriet vid namn Shan Chao ska ha berättat att han erhållit fyra coronavirusstammar från sina överordnade med uppdraget att testa stammarna, för att avgöra vilken som hade störst potential att infektera olika arter, med särskilt fokus på infektionsförmågan på människor. Forskaren ska enligt uppgifterna, som hänvisas till Wuhan-laboratoriets officiella hemsida, ha arbetat både vid Wuhan-laboratoriet och vid University of Texas i USA mellan 2015 och 2019. 2017 ska han bland annat ha belönats med utmärkelsen Young Investigator av forskningssällskapet American Chemical Society för att ha bidragit till forskningen kring Zika-virus och framtagandet av botemedel mot detta.

Den slutliga virusstammen ska enligt samma källa ha varit artificiellt konstruerad och ha släppts ut avsiktligt. Huvudmisstanken, som Shao uttrycker, är att detta skedde i samband med idrottsevenemanget Military World Games, under vilket flera anställda från det virologiska institutet ska ha besökt hotell med internationella deltagare för att officiellt “utföra hälsoinspektioner”. Evenemanget lockade deltagare från 109 olika länder och arrangerades i Wuhan 18–27 oktober 2019, några månader innan information om spridning av ett nytt coronavirus förekom i internationella medier för första gången.

Han antog att man antagligen skulle försöka sprida viruset till idrottarna, så att de kunde ta det tillbaka till sina respektive länder, menar Shao med hänvisning till Chao.

Reklam för Military World Games 2019.

Nya Dagbladet har i nuläget inte kunnat bekräfta att Jennifer Zengs källa, Chao Shao, själv haft kontakt med Shan Chao som uppgifterna hänvisas till.

I linje med tidigare uppgifter

Det är sedan tidigare känt att den globalistiska tankesmedjan World Economic Forum i samarbete med multimiljardären Bill Gates den 18 oktober 2019 anordnade en ökänd simulering av en coronapandemi med projektnamnet Event 201, samma dag som Wuhan Military Games inleddes.

Bill Gates var en av arrangörerna bakom Event 201. Foto: WEC/Michael Buholzer/CC BY-NC-SA 2.0

I maj 2020 kunde Nya Dagbladet delge sina läsare den amerikanska visselblåsaren Judy Mikovits uppgifter och officiell dokumentation som bekräftade att USA genom smittskyddsmyndighetschefen Anthony Fauci finansierat ett omfattande projekt med amerikanska skattepengar vid Wuhan-laboratoriet, som pågått under längre tid, med det uttalade syftet att utforska coronavirus och spridning av sådana mellan djur och människor.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!