Coronavirusets spridning

Trump: Kina måste betala för coronakrisen

publicerad 7 juni 2021
trump kina
Donald Trump.

Donald Trump anklagar Kina för att vara ansvariga för coronakrisen och menar att man också bör ersätta andra länder för den skada som åsamkats av denna. Hälsomyndighetsprofilen Anthony Fauci, med kopplingar till Wuhan-laboratoriet varifrån viruset misstänks ha läckts, får också hård kritik av den tidigare presidenten.

Den före detta amerikanska presidenten Donald Trump höll sitt första tal sedan februari på ett republikanskt konvent i North Carolina under helgen. Där gick Trump bland annat hårt mot Kina och myndighetschefen Anthony Fauci, rapporterar National Review.

Trump menar att Kina är orsaken till hela coronakrisen och syftar på de senaste uppgifterna om att ”labbteorin” inte är omöjlig, det vill säga att coronaviruset skapades vid Wuhan-laboratoriet i Kina och sedan läckte ut från det. Klart sedan tidigare är att USA:s hälsomyndigheter under Anthony Fauci varit involverade i projekt som forskat på coronavirus från fladdermöss samt i hur dessa kan spridas från djur till människa.
Donald Trump anser att Kina ska betala 10 000 miljarder dollar i ersättning till USA för hur landet hanterade utbrottet av covid-19, samt att Kina bör vara skyldigt alla länder pengar på grund av det.

Vi måste deklarera med en gemensam röst att Kina måste betala, sade ex-presidenten.

Han kritiserar även Fauci för hur han hanterat coronakrisen efter att Biden tog över presidentrollen och att han ”aldrig haft mer fel om vart viruset kom ifrån”.

Han har haft fel om nästan allting och hade fel om Wuhan och labbet också, sade Trump.

Han tar även upp Faucis åsikter om masker eftersom han först var helt emot dem, men sedan ändrade sig och blev en ”radikal mask-användare”.

Trump passade även på att kritisera Biden-administrationen samt att påminna om ”valfusket”. Han gav inget besked om han tänker kandidera inför nästa presidentval, men verkar hålla möjligheterna öppna.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!