Toronto: Ovaccinerade poliser tillåts återgå till arbete

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 8 juni 2022
- av Sofie Persson
En arbetande polis i Toronto.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I Toronto blev 205 poliser uppsagda förra året på grund av krav på covidvaccin. Nu uppger polisen att man tar bort kravet för vaccination på tidigare anställda, vilket innebär att de tillåts återkomma till arbetet. Dock kräver man fortfarande vaccinationsbevis vid nyanställningar.

Kanada har sedan coronakrisens start blivit ökänt för sina hårda restriktioner för befolkningen. Bland annat sades över 200 poliser förra året upp utan lön enbart i Toronto på grund att de antingen inte ville ta covidvaccin eller inte ville uppge huruvida de låtit sig injiceras eller ej.

Nu meddelar polisen i Toronto att alla som blev uppsagda i augusti förra året nu får komma tillbaka, oavsett om man är vaccinerad mot covid-19 eller inte, rapporterar CTV News.

Allt eftersom pandemin utvecklats har vi fortsatt utvärdera vårt tillvägagångssätt i ljuset av dessa faktorer och det specifika arbetshälsosammanhanget för våra arbetsplatser, säger Alex Li, talesman för polisen.

Vidare menar Li att polisstyrkan trots detta kommer att vara ”99 procent vaccinerad” och alla nya anställningar kommer att kräva ett bevis på intaget covidvaccin.

Det var totalt 205 poliser som blev av med sina arbeten och nu cirka 10 månader senare kommer knappt häften, 101 poliser, att återkomma till polisstyrkan från och med den 21 juni.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!