Utrikes

Seattle betalar tidigare hallick som “gatu-tsar” för att hålla ordning i staden

"Gatu-tsaren" Andre Taylor.

Efter fiaskot med de politiska nedskärningarna i polisbudgeten anställer den omtalade demokratstyrda amerikanska staden Seattle en tidigare hallick som vad man kallar för “gatu-tsar” som framöver ska hålla ordning på gatorna.

Seattle, som ligger i nordvästra USA, har under sommaren hamnat i blickfånget för sin extrema kulturmarxistiska politik och positiva inställning till den vänsterextrema antifa-rörelsen och aktivister från den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM. Dessa har fått sin vilja igenom i många avseenden och bland annat lyckats driva på stora nedskärningar i polisbudgeten.
I somras ledde stadens stora protester till bildandet även av Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ) – en ockuperad zon, fri från polis och officiella ledare. CHAZ var skådeplats för kaos, kriminalitet och krigsherrestyre och lämnades sedermera av ”demonstranterna”, vars huvudsakliga mål var att få bort polisen från staden.

Staden lanserar nu ett ”alternativ till polisen” – i form av den före detta hallicken Andre Taylor som framöver ska hålla ordning på gatorna.

Den afroamerikanske aktivisten var del av protesterna i staden, trots att han kritiserade CHAZ. Han är öppen om sitt förflutna som hallick och har bland medverkat i en dokumentär som heter American Pimp. Numera driver han svart makt-aktivism via sitt projekt Not This Time. Taylor startade projektet efter att hans bror Che Taylor dödats av polisen i Seattle 2016.

Taylor har tidigare arbetat för staden och erhöll 100 000 dollar för sitt ideella projekt för att vara värd för paneldiskussioner kallade “konversation med gatorna”.

Seattle utser nu honom som konsult och enligt kontraktet med uppgift att “agera som rådgivare till staden Seattle och ‘gatu-tsar’ i samhället”. Seattles demokratiske borgmästare Jenny Durkan benämner tilltaget som en del av ”djupa investeringar i samhället”.

Notan för den tidigare hallickens anställning landar på 150 000 dollar.

 

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!