Profilerade filosofen vill bannlysa ovaccinerade: ”Deras problem hur de ska skaffa mat”

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 17 november 2021
- av Isac Boman

Den profilerade judisk-amerikanske filosofen och lingvisten Noam Chomsky anser att de som inte låter sig injiceras med covidvaccin bör segregeras och isoleras från samhället. Han tillägger också obekymrat att ”det är deras eget problem hur de ska skaffa mat”.

Chomsky, som fyller 93 den 7 december – Noam Chomsky – har under många år värderats som en framstående tänkare i vänsterpolitiskt betonade sammanhang. För en tid sedan deltog han i en intervju i Youtube-kanalen Primo Radical där han förde fram sina åsikter om att icke vaccinerade bör fråntas sina grundläggande fri- och rättigheter, och att det inte bekommer honom ett dyft om samhället berövar dem deras förutsättningar att inhandla mat.

Han menar likt flera andra mainstream-kommentatorer paradoxalt nog att det inte handlar om att tvinga människor att vaccinera sig, utan om att man ”bara” helt ska isolera och stänga ute den som saknar vaccinpass från samhällets olika funktioner.


Annonser:


– När det gäller personer som vägrar att acceptera vaccin så anser jag att den korrekta åtgärden är att inte tvinga dem att göra det utan att insistera på att de blir isolerade.

 

Chomsky ger inget till övers för principer om grundläggande mänskliga rättigheter, utan insisterar på att personer som inte låter sig injiceras ska behandlas som andra klassens medborgare och påtvingas särskilda regler, han jämför ovaccinerade med människor som vägrar att följa trafikregler och som därför ska utestängas från trafiken.

– Sådana personer borde vara anständiga nog att avlägsna sig från samhället. Om de vägrar göra det måste åtgärder vidtas för att skydda samhället från dem.

Hur ovaccinerade, som enligt den vänsterradikale filosofen inte ska få vistas ute i samhället, ska kunna skaffa mat och förnödenheter är oklart, men han betonar att det inte är hans utan deras problem att lösa.

– Sedan uppkommer den praktiska frågan om hur de kan få mat. Tja, det är faktiskt deras problem, menar han och tillägger att vissa åtgärder möjligen kan vidtagas för att se tillgodose att de icke vaccinerade ”överlever”,

Chomsky jämför med brottslingar – På samma sätt som du gör med människor som sitter i fängelse exempelvis, förtydligar han.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.