Premiärministern om planerade apartheid-systemet i Nya Zeeland: ”Japp, det är exakt vad det är”

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 1 november 2021
- av Markus Andersson
Jacinda Ardern på World Economic Forum i Davos.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern har vid sidan av grannlandet Australiens regering uppmärksammats för sin särskilt totalitära coronapolitik. I en intervju erkänner hon nu också helt öppet att hennes mål är att dela upp medborgarna i två olika klasser på basen av deras vaccineringsstatus.

Socialdemokraten Arderns regering har sedan början av 2020 hållit befolkningen under många och omfattande nedstängningar som ofta jämförts med den extrema coronapolitiken i grannlandet Australien.

Ardern har likt många andra regenter i Väst också klargjort inför befolkningen att man vill ha ett system i Nya Zeeland – där en godkänd QR-kod av staten, som beviljas om man låter sig injiceras med covidvaccin – krävs för att ta del av olika samhällsfunktioner.

Tidigare har det inte varit uttalat att man med detta i praktiken inför ett teknokratiskt apartheid-system, men nu erkänner Ardern även helt öppet att målet är att skapa två olika samhällsklasser, där ovaccinerade ska relegeras till att bli andra klassens medborgare.

Du har i grunden sagt, du ser det antagligen inte så, men att vi får två olika klasser av människor, på basen av att man är vaccinerad eller ovaccinerad, och den som är vaccinerad har alla dessa rättigheter, säger en journalist.

Det är exakt vad det är. Japp. Japp, ler en nöjd Ardern.

I intervjun med The Ritz Herald utvecklar hon också sina tankar om att det så kallade ”trafikljus-systemet”, som det officiellt kallas, inte bara är ett sätt för hennes regering att pressa människor att låta injicera sig, utan att de som tagit covidvaccinet också är väldigt känsliga och inte tål att träffa ovaccinerade personer. Därför, menar Ardern, måste staten kontrollera och “säkra” samhällslivet från människor utan “covidpass”.

Människor som har vaccinerats kommer att vilja veta att de befinner sig med andra vaccinerade människor. De vill veta att de är i en säker miljö, förklarar politikern.

 

Den nyzeeländska premiärministern uttrycker själv inga betänkligheter angående de totalitära aspekterna i sin politik, utan menar att det är en ömsint tjänst som staten med detta nu gör medborgarna.

Det är något vi borde erbjuda de som har vaccinerats, den tilliten att vi gör allt vi kan för att hålla dem säkra, och så att de kan komma tillbaka ut och njuta av dessa saker säkert, myser Ardern.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!