Nu tvingas israeler ta tredje spruta – för att behålla vaccinpasset

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 22 september 2021
- av Isac Boman

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Det israeliska hälsoministeriet har beslutat att förändra villkoren kring vaccinpassen. Medborgare som tagit de två första doserna av vaccinet men inte den tredje kommer nu att räknas som ovaccinerade och kan till och med sättas i karantän om de inte tar en tredje injektion.

De israeler som i oktober inte vaccinerats med den tredje dosen vaccin kommer också att sättas i isolering om de kommer i kontakt med en person smittad med covid-19, skriver Israel National News.

Förändringen innebär att vaccinpasset bara gäller sex månader i taget och sedan blir ogiltigt om bäraren inte tar en tredje och eventuellt en fjärde dos vaccin inom en viss tid. Den som inte har ett giltigt vaccinpass kan också fortsättningsvis räkna med att uteslutas och bli bannlyst från stora delar av det israeliska samhället.

Samtidigt meddelar israeliska myndigheter att även 12-åringar kommer att pressas till att ta den tredje vaccindosen. Huruvida ännu yngre barn kommer att vaccineras är ännu oklart.
För att ”locka” människor att fortsätta ta de kontroversiella vaccinen meddelar man också att resenärer som varit utomlands ”enbart” behöver sitta i karantän i 24 timmar om de tar den tredje vaccindosen – jämfört med sju dagar för övriga.

– Vaccinet är bara effektivt under en period av fem-sex månader. Efter ungefär ett halvår så måste du ta en tredje dos, annars förlorar vaccinet sin verkan, hävdar hälsoministern Nitan Horowitz.

Horowitz påstår vidare att vaccinpassen är ett certifikat som ska visa att bäraren är ”säker” och att man infört tidsbegränsningarna i passets giltighet just för att säkerställa att så många som möjligt fortsätter ta injektionerna.

Huruvida en fjärde dos och ytterligare fler doser efter det kommer att bli aktuella framöver vill Horowitz inte spekulera kring och menar att det är för tidigt att prata om dylikt.

Samtidigt rapporterar Channel 13 att 95 procent av de svårt sjuka i covid-19 i landet är personer som tagit alla tillgängliga vaccindoser och många ställer sig frågande till hur effektivt vaccinet faktiskt är.

Noterbart är också att Israels hälsominister i juli tvingades medge att Pfizers vaccin bara hade en effektivitet på 39 procent när det kom till att förhindra deltavarianten av viruset.

Michael Yeadon, tidigare chefsforskare på Pfizer har också gått ut och varnat för vaccinen och vaccinpassen och menar att det i grund och botten handlar om ett sätt för makten att kontrollera medborgarna.

– Föreställ dig att du har vaccinerat dig och du har belönats med ett vaccinpass i en app. Föreställ dig att de säger att du behöver ditt vaccinpass för att gå in i valfritt stort shoppingcenter och sedan varje stor butik. Det kommer att orsaka en massiv press på människor som har valt att inte vaccinera sig.

– Om man tillåter dessa vaccinpass att implementeras så misstänker jag att man en dag kommer att pingas för att gå till det medicinska centret för att få sitt påfyllnadsvaccin, och om du väljer att inte göra det kommer giltigheten för ditt vaccinpass att gå ut, vilket innebär att du inte kommer att kunna handla i butiker, förtydligar han och menar vidare att den som kontrollerar denna databas också kan kontrollera allt som medborgarna gör.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!