Medicinsk apartheid i Väst

Nu tvingar Biden 100 miljoner amerikaner att vaccinera sig

publicerad 10 september 2021

USA:s hårt kritiserade president Joe Biden kommer att underteckna en presidentorder som innebär att uppemot 100 miljoner amerikaner kan komma att tvingas ta de kontroversiella vaccinen. Samtidigt hårdnar presidentens retorik och ovaccinerade pekas ut som farliga för allmänheten.

Lagen som beskrivs som ”tillfällig” innebär att arbetsgivare som har över 100 anställda nu kommer att tvingas se till att alla anställda har injicerats med vaccinen – eller tvinga personalen att genomföra coronatester varje vecka. De företag som inte accepterar repressionen kommer att tvingas böta motsvarande 120 000 kronor ”per överträdelse”.

Den nya ”vaccinlagen” kommer att omfatta såväl anställda inom privat sektor som federalt anställda och Biden passade också under ett tal på att fördöma de amerikaner som av olika skäl inte velat ta de kontroversiella vaccinen.
– Vi har varit tålmodiga, men vårt tålamod håller på att ta slut och er vägran kostar oss alla, dundrade han och påstod vidare att de ovaccinerade orsakar stor skada för övriga.

Bidens allt mer totalitära och repressiva ton har fått politiska motståndare att reagera som menar att Biden måste respektera konstitutionen och inte bör ha makten att efter eget bevåg införa denna typ av drakoniska åtgärder.

Lagen innebär att alla företag med över 100 anställda måste vaccinera sig – eller testas varje vecka. Annars får arbetsgivaren alltså dryga böter. Detta påverkar direkt omkring 80 miljoner av landets invånare. Vidare kommer de 17 miljoner sjukvårdsarbetarna i landet också att tvingas vaccinera sig.

Flera miljoner anställda hos entreprenörer som har kontrakt med den federala regeringen kommer också att tvingas vaccineras – och dessa får heller inte möjligheten att tacka nej till vaccinen och istället regelbundet testa sig.

Vidare kommer flygplanspassagerare som inte vill bära ansiktsmask att bötfällas på dubbelt så höga belopp som idag och samma sak gäller de som inte har på sig ansiktsmask när de vistas i federala byggnader. Biden vill också att människor som inte vaccinerat sig eller kan visa upp ett negativt test ska nekas inträde till arenor och nöjesevenemang.

Enligt AFP har minst 80 miljoner amerikaner av olika skäl valt att inte ta vaccinen.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!