Nu bötfälls Solberg för brott – mot sina egna restriktioner

Publicerad 9 april 2021

Norges statsminister Erna Solberg.
Erna Solberg får nu betala 20 000 norska kronor efter födelsedagsfirandet i fjällen under februari som bröt mot de lagar hennes eget politiska styre infört i Norge. Fjällresan för Norges statsminister Erna Solberg blev dyrare än väntat. Det var i februari som Solberg och hennes familj åkte till den norska fjällorten Geilo. Nya Dagbladet rapporterade om hur hon och hennes familj bröt mot de gällande coronarestriktionerna som införts under hennes styre när de samlades fler än tio personer för att äta middag – två dagar i rad. Statsministern bad om ursäkt men polisen valde att påbörja en utredning. Den utredningen har nu kommit fram till att Erna Solberg brutit mot de gällande restriktionerna och får böta 20 000 norska kronor. Det berättar den norska polisen i en presskonferens via norska NRK. Polischefen Ole B. Sæverud säger att de vill ge ett straff till statsministern för att "behålla allmänhetens förtroende" för restriktionerna. – Även om lagen är lika för alla så är inte alla lika. Solberg är landets främste förtroendevald och har vi ett flertal tillfällen framför regeringens beslut angående åtgärderna för att minska pandemin, säger han. Även om restaurangen också bröt mot gällande regler har polisen beslutat att inte ge dem något straff. – Om vi hade stött på incidenten när den hände så hade vi förtydligat reglerna och gett order om att avsluta evenemanget, säger han. Erna Solberg har själv inte kommenterat polisens uppgifter i nuläget. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!