Musk kan ta strid mot Soros

publicerad 30 augusti 2023
- av Isac Boman
George Soros och Elon Musk.

Elon Musk deklarerar att man kommer att ta till rättsliga åtgärder för att stoppa ”krafter som vill begränsa medborgarnas yttrandefrihet” – något som i sammanhanget tolkas som att han kan vara på väg att stämma de lobby- och påverkansorganisationer som finansieras av globalisten George Soros.

Förra veckan delade och kommenterade den amerikanske författaren Michael Schellenberg en artikel av den irländske journalisten Ben Scallan om att icke statliga organisationer, som finansieras av valutaspekulanten och oligarken George Soros, vill begränsa yttrandefriheten och införa hårda straff mot den som påstås sprida desinformation eller ”hat”.

Politiker och icke statliga organisationer finansierade av George Soros menar att ’hatincidenter’ ökar, men det gör de inte. Uppgifterna visar motsatsen: högre än någonsin och stigande nivåer av tolerans mot minoriteter. Anledningen till att de sprider felaktig information om hat är för att rättfärdiga en drakonisk inskränkning av yttrandefriheten”, kommenterade Schellenberg på X (tidigare Twitter), och fick medhåll av dess ägare Elon Musk.

Exakt. X kommer att vidta rättsliga åtgärder för att stoppa detta. Kan inte vänta på att upptäckten ska börja!”, svarade han.

Exakt vilka rättsliga åtgärder som Musk menar ska vidtas är oklart, men många tolkar det som att han är beredd att stämma de organisationer som kontrolleras av Soros och som arbetar för att ta ifrån medborgarna deras yttrandefrihet. Musk har tidigare deklarerat att Twitter/X ska vara fritt från censur och beskrivit yttrandefriheten som ”den fungerande demokratins grundpelare”.

Nya Dagbladet har genom åren rapporterat om George Soros subversiva aktivism och bland annat uppmärksammat läsarna på hur oligarkens organisationer använts till att försöka urholka det amerikanska rättssystemet, finansiera teknisk utrustning till illegala invandrare så att dessa ska undgå att arresteras och skänkt miljarder till många andra politiska projekt projekt i syfte att förändra samhället. Tidigare under sommaren har tidningen också uppmärksammat hur mångmiljardärens imperium framöver ska styras av sonen Alexander som beskrivs som ”ännu mer politisk” än fadern.

I sammanhanget kan också nämnas att Elon Musk tidigare gjort utspel om att Soros ”vill urholka själva civilisationen” och att han ”hatar mänskligheten”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!