Fox: George Soros finansierar vänsterextrema åklagare

publicerad 12 november 2019
- av Isac Boman
George Soros på World Economic Forum 2018.

Miljardären, valutaspekulanten och lobbyisten George Soros anklagas nu av Fox för att satsa stora pengar på att urholka rättssystemet i USA genom att finansiera åklagarkandidater som stödjer hans politiska agenda.

Laura Ingraham på tv-kanalen Fox framför att den ungerskjudiska miljardären redan arbetat bakom kulisserna i decennier, men att han under de senaste åren utökat målbilden till att finansiera vänsterextrema åklagare med miljontals dollar för att förändra hur lagar följs och efterlevs.

Ingraham pekar på att Soros stödjer lobbyorganisationer som vill se lägre straff, mindre resurser till polisen för att utreda grova brott och som liknat fängelsestraff vid slaveri. Hon hänvisar till att George Soros under 2018 lade drygt 25 miljoner kronor på att finansiera valkampanjerna till fyra personer som sedan valdes till federala åklagare. Sedan 2014 ska den förmögne lobbyisten ha lagt omkring 150 miljoner kronor bara i USA på att försöka påverka åklagarvalen.


Annonser:


Jonathan Fahey som själv kandiderar till posten som federal åklagare i Virginia säger i inslaget att Soros sponsrar kandidater utan större verklig erfarenhet inom yrket, men som har som mål att avlegitimera hela det juridiska systemet i USA där vissa typer av brott överhuvudtaget inte ska utredas.

Han menar att hela vårt system är illegitimt, inklusive polisen och åklagaren.

Nicole Wittmann, kandidat från Laudoun county, menar att USA redan idag har åklagare som inte är intresserade av allmänhetens säkerhet, som är ointresserade av offrens rättigheter och som överhuvudtaget inte är intresserade av att skydda vårt samhälle.

Det de är intresserade av är att radikalisera de lokala åklagarmyndigheterna för att kunna fram sin sociala agenda.

De kommer bara att göra selektiva åtal. De kommer inte åtala för vissa typer av stölder, de kommer inte åtala för våldsamma brott i skolorna, de kommer inte åtala för narkotikabrott och vad det resulterar i blir en farlig atmosfär i samhället och avsaknad av trygghet, fortsätter hon.

I programmet pekar man också på att brotten har stigit i distrikt där den typen av vänsterradikala åklagare kommit till makten och att morden i exempelvis Philadelphia har ökat trots en minskning i landet som helhet.

Det handlar inte om allmän säkerhet. Han (Soros) bryr sig inte om vad som händer i Laudoun county och om mammor mördas och döttrar våldtas. Han bryr sig inte om det. Han köper marionetter som ska arbeta för hans agenda, förklarar Wittmann upprört.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.