MI6-topp: Kina har förstört alla bevis om coronavirusets ursprung

Coronavirusets spridning

publicerad 3 juni 2021
- av Isac Boman

Sir Richard Dearlove som tidigare varit chef för den brittiska underrättelsetjänsten MI6 menar att det förmodligen är för sent att hålla Kina ansvarigt för att ha läckt ut viruset – eftersom kommunistdiktaturen antagligen har förstört alla bevis.

Dearlove som tidigare sagt att han övertygad om att coronaviruset läckt ut från ett laboratorium i Wuhan varnar i podcasten London Telegraph för att det med all sannolikhet är för sent att hålla den kinesiska regimen ansvarig för att ha läckt ut viruset – eftersom alla bevis och allting som pekar på att viruset kommer från labbet i Wuhan antagligen har förstörts eller ”försvunnit”.

– Vi vet inte vad som har hänt men en stor mängd data har förmodligen förstörts eller fått försvinna, konstaterar han och menar att detta också försvårar arbetet att bevisa virusets verkliga ursprung.

Dearlove som under fem år styrde den brittiska underrättelsetjänsten menar också att Kina har arbetat mycket hårt för att ”tysta forskare” som försökt varna resten av världen.

– Folkrepubliken Kina är en ganska fasansfull regim och gör saker som vi anser är oacceptabla och är extrema när det kommer till att tysta opposition till regeringens officiella linje.

För över ett år sedan var Dearlove tidigt ute och citerade forskning som pekade på att viruset förmodligen tillverkats i ett laboratorium – en uppfattning som fram tills nyligen skakats bort av makthavare och medier som galna konspirationsteorier.

Dearlove menar också att det är mycket troligt att USA har fått tillgång till information som visar att viruset skapats av människor och att det är därför den amerikanska regeringen återigen riktat fokus mot labbet i Wuhan.

– I slutändan kommer det hela handla om vetenskapliga bevis eftersom datan inte längre är tillgänglig såvida inte någon modig kinesisk individ – kanske en forskare, träder fram.

Den tidigare underrättelsetoppen menar vidare att Väst är mycket naiva i sitt förhållande med Kina och att det är hög tid att förstå att landet faktiskt är en kommunistisk diktatur med allt vad det innebär.

Även WHO får hård kritik av Dearlove och han menar att Världshälsooganisationen inte bör få förtroendet att utreda pandemins ursprung eftersom deras senaste rapporter ”varit en fars” och att det är tydligt att organisationen inte har kontroll över narrativet eller situationen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!