Massprotester mot medicinsk apartheid och barnvaccinationer i Grekland

Medicinsk apartheid i Väst

publicerad 17 juli 2021
- av Isac Boman

Stora människomassor äntrade gatorna i Greklands två största städer Aten och Thessaloniki under torsdagen för att visa sina antipatier mot regeringens nya planer på att stänga ute ovaccinerade människor från samhällslivet och nu även på att pressa barn så unga som 15 år att ta de kontroversiella coronavaccinerna.

Massprotesterna i Grekland sker som en reaktion på den grekiska regeringens nya planer att implementera medicinsk apartheid i landet med hjälp av digitala vaccinationspass och att nu även pressa barn så unga som 15 år att ta de kontroversiella injektionerna.

Premiärministern Kyriakos Mitsotakis valde tidigare i veckan att beteckna ovaccinerade greker som en ”fara” och driver för närvarande hårt för att stänga ute alla som inte låtit injicera sig från i princip samtliga offentliga inomhusaktiviteter inklusive restauranger, barer, teatrar och andra sociala tillställningar. Man meddelar också att sjukvårdspersonal som vägrar ta sprutorna ska stängas av utan betalning från och med den 16 augusti.

Mainstreammedia utmålar protesterna som ”antivaccinprotester” medan demonstranterna själva understryker att budskapet betonar rätten att bestämma över sin egen kropp och medicinsk valfrihet.

 

Liknande demonstrationer har rapporterats från Frankrike under onsdagen. Där är president Emmanuel Macrons mål att implementera ett allomfattande medicinsk apartheid där bevis på injektion med vaccin ska villkora inträde till i princip samtliga samhällsfunktioner där mer än 50 personer kan tänkas röra sig. Detta ska i praktiken genomföras även på många andra ställen med hjälp av ett nytt totalitärt system där besökare ska identifiera sig med hjälp av en statligt sanktionerad QR-kod.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!