Pfizer-chef prisas av Judiska världskongressen

publicerad 12 februari 2022
- av Markus Andersson
Pfizers vd Albert Bourla tv. Judiska världskongressens ordförande Ronald Lauder th.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I höstas fick vaccinjätten Pfizers vd Albert Bourla hederspris av den globalistiska tankesmedjan Atlantic Council. Bourla prisas nu även av den ultrasionistiska organisationen World Jewish Congress och hyllas där för sitt engagemang inom vaccinindustrin som man menar har gjort världen ”tryggare och mer tolerant för det judiska folket.”

Pfizer-toppen Albert Bourla har under den förda coronapolitiken varit en av de personer som allra mest lyfts fram och hyllats som en hjälte av den globalistiska makteliten. Som Nya Dagbladet tidigare har rapporterat hyllades han nyligen av den Nato-kopplade tankesmedjan Atlantic Council och fick av dessa ta emot ett hederspris för sitt ”framstående ledarskap” under pandemin.

– Trots alla utmaningar som orsakats av pandemin över de senaste två åren så har kvällens pristagare demonstrerat sin extraordinära approach till globalt ledarskap, något som har enat samhällen runt om i världen under en tid när den behövde det som mest, deklarerade Atlantic Councils ordförande John F.W Rogers.

Vaccinjättens vd fick i november även hederspris av den inflytelserika lobbyorganisationen Judiska världskongressen – som menar att Bourla genom sitt engagemang för Pfizer och vaccinprogrammen arbetat för att ”skapa en säkrare och mer tolerant värld för det judiska folket”.

– De senaste 20 månaderna har utan tvekan varit de märkligaste i våra liv. Hela världen bara stannade… På ofattbart kort tid började vaccin testas och produceras och hela världen kunde börja gå tillbaka till det normala. Pfizer tog täten i detta mirakulösa arbete och mannen bakom Pfizer var Dr Albert Bourla, motiverar Judiska världskongressens ordförande Ronald Lauder.

Bourla som själv är av judisk härkomst berättar att han numera inte kommer att förknippa den 9 november enbart med Kristallnatten 1938, utan även med dagen då Pfizer gick ut offentligt och hävdade att deras vaccin fungerade.

– Pfizer offentliggjorde nyheten till världen (den 9 november) att de kliniska testerna demonstrerade att våra vaccin fungerar, påstår han.

Theodor Herzl Award som priset heter har delats ut av Judiska världskongressen sedan 2012 och sägs ska gå till ”framstående individer som arbetar för att främja Herzls ideal genom internationellt stöd för Israel och ökad förståelse för judisk historia, kultur och det judiska folket”.

Alla är dock inte lika förtjusta över Albert Bourlas förmenta insatser för det judiska folket. Israeliska kritiker har bland annat i hårda ordalag anklagat den tidigare premiärministern Benjamin Netanyahu för att ha utnyttjat sin nära personliga relation till Bourla för personliga maktmotiv.

Nämnas kan i sammanhanget att det politiska styret i Israel har behandlat sin befolkning mycket hårdfört sedan coronakrisens inledning och varit drivande i att implementera ett medicinskt apartheid-system i landet för att pressa israelerna att låta injicera sig med covidvaccin.


Theodor Herzl.

Kuriosa: Theodor Herzl

Theodor Herzl betraktas idag allmänt som den moderna politiska sionismens fader, även om Herzl tagit stor inspiration från den sionistiske socialdemokraten Moses Hess. Han arrangerade den första sionistiska kongressen i Basel 1897 och var övertygad om att en judisk etnostat var den enda långsiktiga lösningen på antisemitismen runtom i världen.

Herzl grundade även lobbyorganisationen World Zionist Organization och skrev i sin bok Judestaten att hjälp från inflytelserika stater och internationella förpliktelser, samt stora företag som arbetar för detta ändamål, var nödvändiga för att skapa en judisk nation. Herzl var en politisk pragmatiker och såg bland annat på antisemitism som någonting positivt för den sionistiska rörelsen – eftersom han bedömde att fientliga attityder mot judar skulle göra dessa mer positivt inställda till att emigrera till den tilltänkta etnostaten.

I Basel grundade jag den judiska staten. Om jag skulle säga det idag skulle jag mötas av ett universellt hånskratt. Om kanske fem år och definitivt om 50 år så kommer alla att förstå det”, konstaterade han efter den första sionistiska kongressen.

Herzls vision om en judisk etnostat konkretiserades mer definitivt 2014 då Israels dåvarande premiärminister Benjamin Netanyahu kungjorde en explicit skrivelse till konstitutionen om att Israel är en nationalstat för, och endast för, det judiska folket.

Många judiska maktorganisationer förespråkar samtidigt en betydligt extremare variant av sionism som går betydligt längre och som framförallt präglas av ett synsätt där man anser att judar skall särbehandlas jämfört med andra folkgrupper, exempelvis genom att stå över all typ av kritik.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!